promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyik szereplő nem az, akinek hittük - a Reszkessetek, betörők! zseniális kulisszatitkáról rántjuk le a leplet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem lehet betelni a magyar családok egyik kedvenc karácsonyi filmét körülvevő érdekességekkel.

Ki ne fújná kívülről kis hazánkban Kevin McCallister már-már ikonikus történetét, amikor is 1990-ben otthon hagyták őt a szülei egy karácsonyi nyaralás alkalmával. A Reszkessetek, betörők! c. filmvígjátékot Chris Colombus rendezte, ezer közül is felismerhető zenéjét pedig a legendás John Williams szerezte. Akkora siker lett a film, hogy két évvel később folytatást is kapott - Reszkessetek betörők! 2. - Elveszve New Yorkban címmel.

A magyar emberek szívében különleges helyet kapott Kevin története, a film főszereplőjét az akkor mindössze tízéves Macaulay Culkin alakította. Olyannyira imádjuk a filmet Magyarországon, hogy pár éve, amikor a kereskedelmi tévék nem tűzték műsorra karácsonykor, százával özönlöttek a székházak postaládájába a reklamációk. 

A szinopszis a következő: a chicagoi kertvárosban élő nagycsalád Párizsba készül vakációzni egyet karácsonykor, azonban az indulást megelőző este hatalmas felfordulás kerekedik otthonukban, amelynek következtében másnap reggel rohannak, hogy elérjék a gépüket, mindeközben pedig otthon felejtik Kevint. Főhősünk az utazás előtti napon összeveszett anyukájával, és azt kívánta, bárcsak soha többé ne látná őt. Így tehát azt hiszi, hogy a baljós kívánsága valóra vált.

Tévézik, pizzát rendel, ugrál az ágyon, és mulat úgy, ahogyan azt egy tízéves fiú tenné, ha pár napra szabadjára eresztenék egy óriási házban. Nem sejti azonban, hogy két furfangos betörő kifigyelte, hogy a ház üres lesz, így Kevinnek kétségbeesett küzdelmet kell folytatnia, hogy megvédje otthonát.

A film egyik antagonistája Kevin bátyja, Buzz, akivel rendre összetűzésbe kerül, és természetesen ahogy alkalma nyílik rá, keresztül-kasul átkutatja testvérének a szobáját. Kutakodik a kincsek között, míg nem egy képre bukkan, ami egy leányzót ábrázol.

„Fúj, Buzz barátnője!"

Forrás: static.wikia.nocookie.net

Elég goromba kijelentés, gondolhatjuk, miközben szegény színészlányt is megsajnáljuk, akinek el kellett játszani a jelenetet. Kiderült azonban, hogy mivel gyerekszínészről volt szó, érzékenységi szempontok alapján hozott egy szívmelengető döntést a rendező.

Buzz barátnője igazából az egyik művészeti vezető fia volt, méghozzá parókában. Nem szerettek volna szó szerint megalázni egy tinilányt és milliók előtt a külsején csúfolódni, ezért döntöttek így.

Ha legközelebb megnézed a filmet, garantáltan más szemmel tekintesz majd az alábbi jelenetre. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás