promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legbizarrabb csókja a szivárványcsók - égnek áll a hajad, ha megtudod, mit jelent
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elég sok dologra lehet asszociálni a „szivárványcsók” szóösszetétel hallatán, de több mint valószínű, hogy nem arról van szó, amire éppen gondolsz. A TikTok-on egyébként már lehet, hogy hallottál róla, ugyanis ott terjednek olyan videók, amelyek a kifejezés felfedezése előtti és utáni reakciókat mutatják. Nos, nézzük, mi a helyzet a szivárványon túl.

A szivárványcsókhoz abszolválásához szükséged lesz valakire, akinek van méhe, és valakire, akinek van spermája. Az aktus magában foglalja a testnedvek – különösen a menstruációs vér és a sperma – cseréjét a két partner között. Igen. Fura. De nem a szexterapeuta szerint.

Míg egyeseket elrettenthet az ötlet, hogy a menstruációs vért is bevegyék a lepedők között tartott könnyed esti szórakozásba, Carolanne Marcantoni szexterapeuta és a Wise Sex Therapy Associates társalapítója szerint a testnedvek valójában közelebb hozhatják egymáshoz az embereket.

"A vérrel való játék egymáshoz köti az embereket, mert bizalomra van szükség egy ilyen cselekedethez"

- részletezte a WomensHealth-nek. Hozzáfűzte, hogy vannak, akik csak azért váltanak szivárványcsókot egymással, mert örömöt szerez nekik az új dolgok kipróbálása. 

"A különböző szexuális élmények szórakoztatóak és izgalmasak lehetnek, pontosan ezért van a szexnek olyan sok változata"

- ezt már Staci Tanouye, nőgyógyász mondta a lapnak. Hangsúlyozta azonban, hogy fontos észben tartani, hogy a testnedvek cseréje bizonyos egészségügyi kockázatokkal jár, ezért mindig légy óvatos, ezért job lenne, ha olyan partnerrel váltanál szivárványcsókot, akiben száz százalékig megbízol.

"A kulcs az, hogy biztonságban és okosan döntsünk"

- fűzte hozzá a nőgyógyász. És hogy pontosan hogy is kell elképzelni a szivárványcsókot? Nos, nézzük. A történet lényege, hogy két ember egyszerre kényezteti egymást orálisan, miközben az egyikük menstruál. Az alapvető cél az, hogy egyszerre élvezzenek el, majd utána csókot váltsanak, és annak során az egyik partner menstruációs vérét a másik partnertől származó spermával keverjék össze a szájukban. A vér és a sperma kombinációja az, ami szivárványcsókot hoz létre - fogalmaztak a szakemberek. 

És hogy mindezt miért csinálják az emberek? Nos, igen, jogos a kérdés. A szakértők szerint a szivárványcsókhoz nagyon komoly bizalom kell, hogy legyen a két fél között, van, aki egyszerűen csak élvezi, mást pedig izgat a vér.

Az egészségügyi kockázatokat is érdemes megemlíteni. A nőgyógyász szerint a szivárványcsók váltása közben nagyjából pont annyi mindennel fertőződhetsz meg, mintha óvszer nélkül szexelnél, így átadhatod, vagy elkaphatod a  HIV vírust, a hepatitist, a gonorrhoeát, a herpeszt, a szifiliszt és a chlamydiát is, ugyanis ezek mindegyike testnedveken keresztül terjedhet orális szex közben, és fokozódhat a veszély, ha a képletbe a vér is bekerül. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás