promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Miss Croatia a vébén pajzánkodik és egyáltalán eszébe sem jutott, hogy letartóztathatják
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volt, aki grimaszolva más széles vigyorral fotózgatta a Miss Croatia-t, azaz Ivana Knollt - horvát influenszert - a világbajnokságon Katarban, mert helytelenítették a ruháját. A horvát-marokkói mérkőzésen a világbajnokság legszexisebb szurkolójának modellje piros-fehér bikinifelsőben és szűk, piros leggingsben jelent meg. És nyilvánvalóan sokak figyelmét felkeltette a tömegben.

 

Mohammed Hassan Al-Jefairi, egy prominens katari vállalkozó - aki egyébként egy robotot alkotott meg -, azt állította, hogy a férfiak azért akadtak ki a nő megjelenésén, mert helytelenítették az öltözékét - számolt be róla a Daily Mail.

A férfi a Twitteren a képre reagálva azt írta, hogy 

„Csak a tájékoztatás végett: nem azért fotózzák, mert tetszetős, hanem azért, mert nem tetszik nekik, hogy a mi kultúránk szerint illetlenül öltözik".

Korábban azoknak, akik Katarba látogatnak a világbajnokságra, azt javasolták, hogy takarják el a vállukat, és kerüljék a rövid szoknyát, ugyanis magas pénzbüntetéssel, sőt, akár börtönbüntetéssel is sújthatják azokat a szurkolókat, akik úgy döntenek, hogy megvillantják valamelyik testrészüket. Azonban a Twitter felhasználói nem igazán voltak meggyőződve arról, hogy Al-Jefairit valóban ez zavarta. Az egyikük ezt írta,

„Nem sértegetni akarok de ez az indoklás elég vicces. Az arckifejezések, a testbeszéd és az, ahogyan tartják a telefont, mind-mind meglehetősen világosan árulja el a szándékot".

A potenciális kulturális összecsapásról Miss Croatia azt mondta,

„Először arra gondoltam, hogy ha a világbajnokság ott - Katarban - lesz, akkor minden bizonnyal mindent megengednek, hogy a szurkolók kényelmesen érezzék magukat. Aztán hallottam a szabályokról, és megdöbbentem. Az öltözködési előírások tiltják a vállak, a térdek, a has és minden más megmutatását, és én azt mondtam magamnak: "Istenem, még olyan ruháim sincsenek, amelyekkel ezeket elfedhetem"

Hozzátette, hogy nagyon dühös az ügy miatt, mert ha Európában tisztelik a hidzsábot és a nikábot, akkor nekik is tisztelni kell az európaiak életmódját, a vallásukat, és azt is, ha kivágott ruhát, vagy bikinit viselnek, akik Európából érkeztek a világbajnokságra. Knoll több múlt heti bejegyzésében is megjelölte a FIFA-t – amely emlékeztetett Katar szigorú öltözködési szabályaira.

Hozzátette, hogy amikor megérkezett az országba, senkinek nem volt gondja az öltözékével, és arról tájékoztatták, hogy a kormányzati épületekben van öltözködési előírás, így aztán megnyugodott. Később aztán megkérdezték a nőt, hogy szerinte van-e rá esély, hogy letartóztatják, amelyre úgy reagált:

"Soha nem tartottam ilyesmitől"

Nem ez az első alkalom, hogy Knoll az öltözékválasztása miatt kerül kritika alá. Még 2018-ban, az oroszországi világbajnokságon a modell ismét felkerült a címlapokra a kirívónak mondott öltözködése miatt. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás