promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hitler megúszhatta a világháborút? Komoly bizonyítékot találhattak erre Argentínában
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb rejtélyes lelet került elő.

A mai ismereteink szerint Adolf Hitler német kancellár és második világháborús főbűnös 1945. április 30-án öngyilkos lett a berlini bunkerében. A maradványait állítólag a szovjetek vitték magukkal, de később – egy koponyatöredék és állkapocs kivételével – azt is megsemmisítették.

Legendák persze később is keringtek arról, hogy túlélte a háborút, és végül Dél-Amerikában kötött ki. Sokan vele azonosítják a rejtélyes Crespi atyát, aki 90 esztendősen hunyt el 1982-ben, Ecuadorban.

Hitler azonban aligha lehetett olyan egészségi állapotban, hogy a bukása után még közel négy évtizedet éljen, és ami a legfontosabb: akár életben maradt, akár nem, 1945 után már nem tudott beleszólni többé a világtörténelem alakulásába.

Náci szerkezetek, relikviák folyamatosan kerülnek elő szerte a világból, ám közülük is kiemelkedik érdekességben az a tengeralattjáró-roncs, amelyet a közelmúltban találtak Argentína partjainál.

A legvadabb feltételezések szerint ez lehetett az a jármű, amellyel a Führert evakuálták Németországból. Az biztos, hogy a németeké volt, de a 80 méteres roncsból még több mindent is meg lehet állapítani. Például azt, hogy szándékosan semmisítették meg, ez pedig szintén azt támasztja alá, hogy titkos rakománya lehetett.

Ha Hitler tényleg itt kötött ki, akkor egy 40 kilométerre lévő, náci tulajdonú farmra vihették Moromarba. Korabeli FBI-dokumentumok szerint a német vezető valóban partot ért egy tengeralattjáró fedélzetén, de annak helyét az innen 650 kilométerre lévő Valdés-félszigetben jelölték meg. Amíg tehát újabb bizonyítékok nem kerülnek elő a roncsból, ezt a történetet is érdemes fenntartásokkal kezelni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás