promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan: megtörtént, amit eddig csak filmeken láttunk - meteorit csapódott be Gran Canarianál
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tegnap délután valami olyan történt a Kanári-szigeteken, amire kimondani sem merjük a magyarázatot.

A szigetcsoporthoz tartozó Gran Canaria lakói arról számoltak be tegnap, hogy hatalmas robbanást hallottak, majd erős rázkódást éreztek, lényegében az összes szigeten érezni és hallani lehetett a becsapódást.

Az INVOLCAN-t üzemeltető Kanári-szigeteki szeizmikus központ arról számolt be, hogy november 30-án 16:35 perckor szeizmikus jeleket rögzítettek Gran Canaria szigetén, amelyet erős akusztikus hullám áthaladása kísért, magyarul a becsapódást követően hanghullám söpört végig a területeken.

Az elemzések alapján egy N-hullámmal kompatibilis alakzatot rögzítettek a műszerek, amit egy légkörben mozgó szuperszónikus természetes vagy mesterséges tárgy által okozott lökéshullámnak a földre gyakorolt hatása hoz létre. Ebből a jelből következtethetünk, hogy egy meteorit lépett a légkörbe és csapódott az óceánba Gran Canaria partjainál, és ennek a következményeit figyelhették meg az ott tartózkodó emberek.

A Kanári-szigeteken a kormánynak 112 vészhelyzeti koordinációs központja található meg és rengeteg hívás futott be, amelyben jelezték a nem megszokott eseményt.

Szinte mindenki ugyanarról számolt be, hangos robbanás, remegés, és hangos zaj.

Senki nem jelentett a történtekkel összefüggésben semmilyen káreseményt. Teljesen egyértelműen kimondani nem lehet, hogy meteoritról volt szó, de az elmondások és a vizsgálatok alapján elég erősen kijelenthető, hogy az űrből csapódott be egy meteorit és hálásak lehetünk, hogy az óceánba, mert ki tudja, milyen következményei lehettek volna, ha szárazföldet éri a becsapódás.

Találtunk egy az eseményhez köthető videót, azonban gyanakodva fogadtuk mi is a látottakat, mindenesetre megtekinthető ezen a Youtube videón.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás