promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghan Markle újabb kritikus véleménye: A nők semmiért sem kapnak elismerést, de mindenért hibáztatják őket!
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Meghan legutolsó Podcast adása is a nők helyzetéról szól.

Meghan Markle mindig felborzolja a kedélyeket, és nemcsak a tetteivel, hanem általánosan értve inkább a szavaival. Olyan témákkal például, amikkel az Archetypes című Podcastjában is foglalkozik. Meghan nem éppen a csendbenülők és visszafogottak táborát erősíti, mert Harry felesége egyáltalán nem fél attól, ha ki kell állni hangosan is a véleménye vagy épp nézőpontja mellett. Nem fél hangot adni annak, ami saját magában benne van.

Persze azért fontos, hogy hova házasodott be, hiszen nem biztos, hogy ilyen óriási médiavisszhangja lenne az Archetypesnak is, ha „csak" színésznő maradt volna, de mindenesetre bátor dolog ennyire és így a kezébe venni a tabuknak számító kérdéseket.

A legutóbbi Podcast adásban is Meghan olyan Nőket hívott el, akik erősen tudnak megnyilvánulni egy-egy adott témában: Shohreh Aghdashloo aktivistát, Jameela Jamil színésznőt, Llana Glazer színésznő-humoristát és a történészt Lisa Tetrault.

Őszintén és karakánul vállalták mindannyian a véleményüket, és éppen ezért, mert mindannyian aktívan szerepet vállalnak az aktivista életben, ez volt úgymond a kiinduló téma. Hogy a nők mennyire mernek felszólalni és csinálni, amit éppen úgy éreznek, hogy csinálniuk kell, és a világ hogyan ítéli, hogyan látja ezeket a nőket valójában. Mi az általános megítélés az emberektől, ha valakiről kiderül, hogy aktivista. De szó volt arról is, hogy a férfiakkal és a nőkkel hogyan bánik a mostani társadalom: mit tehetnek, mit nem tehetnek, milyen kimondatlan elvárásoknak kell megfelelniük ahhoz, hogy elfogadják őket.

„Úgy érzem, hogy sok nő törli magát vagy visszavonul, amikor mindenki nekik ugrik, és ez teljesen fair és érthető, de úgy vannak vele, hogy „te jó Isten, engem senki sem szeret, jobb, ha csendben maradok. Kicsinek kell maradnom. El kell tűnnöm." Mert arra tanítanak bennünket, hogy az életünkben az egyetlen fontos, hogy másokat kiszolgáljunk, hogy szeressenek minket és hogy szerethetők legyünk,"

- írja meg az Express magazinra hivatkozva a magyar ELLE magazin a színésznő, Jameela Jamil szavait. De ez még egyáltalán nem a monológ vége,

„A férfiaknak egyszerűen nem kell ilyesmivel foglalkozniuk, és nem kell küzdeniük. A férfiak megkapják a lehetőséget rontás utáni visszatérésre. Ezt korábban is mondtam már, de azért nem adunk sose második lehetőséget nőknek, mert ezeket a lehetőségeket mindig a férfiak kapják."

A végén pedig egy hatalmas káromkodással nyomatékosítja ezirányú véleményét Jameela,

„Minden a nők felelőssége és minden a nők hibája. A kurva életbe már!"

Meghan Markle azonnal reflektált a színésznő előbb elhangzott mondataira, miszerint mindennel egyetért,

„semmiért nem kapunk elismerést, de mindenért minket hibáztatnak."

Bár egészen biztosan tudhattuk, hogy mit gondol erről a témáról a hercegné, így nem nagyon lepődtünk meg a sarkos véleményén. Egy jó példát viszont lehet mondani, hogy amikor Harry és felesége hátrahagyták Angliát és a királyi családot, akkor a sajtó elsősorban Meghan-t hibáztatta emiatt, mintha ő lenne a gonoszmostoha, és a kis herceg jóval kevesebb kritikát kapott ezügyben.

De elrugaszkodva a királyi vonaltól, a hétköznapi életben is észre lehet venni a kisebb vagy épp nagyobb különbségeket és elvárásokat, amik a férfiakat és nőket érinti. A nők például ne cigarettázzanak, ne igyák le magukat a sárgaföldig, ne káromkodjanak és ne próbáljanak meg keménykedni. Mintha nekik kimondatlanul mindig az angyali, visszafogott viselkedés lenne előírt. Ezzel szemben a férfiak az erő emberei, akik soha nem lehetnek gyengék, és mindig arra kell törekedniük, hogy eltartsák a családjukat. Ha egy nőt megerőszakolnak vagy abúzus éri és kiderül, a vélemények között egészen biztos fel fog bukkani, hogy a nő a hibás: biztos túl kihívó ruha volt rajta, vagy a viselkedésével hívta fel magára a figyelmet.

Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy azért egyre több elismerés és hatalmi pozíció éri a Nőket... Európán belül. Viszont, ahol napokig és folyamatosan elkezdtek tüntetni a nők jogaiért, az Irán: akkor is, ha egy szörnyű gyilkosság kellett ahhoz, hogy megmerjenek szólalni.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás