promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így keserítette meg Diana hercegnő életét a trón várományosának személyzete
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Diana hercegnő személyzetének a vezetője, Patrick Jephson felrótta Károly király egykori udvarnokainak, amiért hazugságokat terjesztettek arról, hogy a hercegné elmebeteg.

Patrick Jephson, aki nyolc éven keresztül dolgozott szorosan Diana hercegné mellett, azt állítja, hogy Károly szolgálói „szisztematikus lejáratókampányban” rágalmazták első feleségét – miközben nyílt titok volt, hogy Károlynak viszonya volt Camilla Parker Bowles-szal. Jephson azt mondta:

„Nem véletlen lábra kapott pletyka volt, hanem egy szisztematikusan felépített kampány volt. Oké, régen volt, de… az az ember, akit támogattak, most a mi királyunk, és ezeket a dolgokat nem szabad eltemetni, nem szabad kényelmesen félretolni. Ezek a dolgok megtörténtek, elméletileg újra megtörténhetnek, és semmiképpen sem szabad feledésbe merülniük bírálat nélkül”.

A 66 éves Jephson a The Scandal Mongers című podcastban nyilatkozik majd erről Phil Craignek a jövő héten. Arra a felvetésre, hogy "egy kicsit őrült és "feltehetően lehetetlen", hogy Diana, mindössze 36 évesen halt meg egy tragikus autóbalesetben 1997 augusztusában Párizsban, azt mondta, nagyon frusztrált volt a dolog miatt - írja a PageSix.

„Ha a jelenlegi királyi intézményhez közel állókat kérdezel – fel meri-e hozni Diana hercegnő témáját, amit nagyon kevesen tennének meg –, akkor azt hiszem, azt a választ kapnád; hogy ez egy tragikus történet, és Diana mentálisan zaklatott volt, amelynek az a következménye, hogy nem volt teljesen megfelelő a megbízatásra, amelyet kapott, és végül megbukott"

- fűzte hozzá. Kiemelte, valószínűleg mindenkinél jobban ismerte Diana hercegnőt – természetesen szakmailag –, és ő volt az egyik legjózanabb ember, akivel valaha találkozott. Jephson, aki 1996 januárjában távozott Diana alkalmazásából, bevallotta, hogy Diana személyisége megváltozott, miután elvált a jelenleg 74 éves Károlytól, aki II. Erzsébet királynő szeptemberi halála után foglalta el a trónt. 

„Boldog házasságban élő feleségből és anyából egy megcsalt és kidobott volt feleség lett… ez egy nagy változás bárkinek a történetében”

- összegzett Jephson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás