promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Misztikus jelet láttak ma Budapest felett, vajon mi lehetett az?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rejtélyes jelenségnek lehettek tanúi pénteken a főváros lakói. Akinek ma volt ideje feltekinteni az égre, furcsa jelet láthatott a szelíd napsütésben. Délutánra azonban megoldódott a fél Budapestet izgalomban tartó kérdés.

Az Időkép, illetve a portál olvasói hívták fel a figyelmet arra, hogy pénteken egy nagyon fura dolgot lehetett látni a fővárosban. Az égen egy egészen szabályosnak tűnő valami tűnt fel, és sokan arról kezdtek el találgatni, hogy miről lehet szó.  Amikor még nem lehetett tudni, hogy miféle képződmény lehet a szóban forgó jel, azt írták, 

annyi biztos, hogy a jelenség nem természetes eredetű, tehát nem is köthető meteorológiai jelenséghez.

Akkor megjegyezték, hogy egyelőre nincs információjuk arról, hogy milyen mesterséges eredetű forrásból származhat a füstkarika. A hozzászólások között volt, aki jelezte, hogy Sárvár környékén is látta a fura jelenséget, de olyan is akadt, aki ugyan nem látta, de arra tippelt, hogy valószínűleg Winnetou üzent Brüsszelnek. Megint más azt írta, hogy ez egy olyan jelenség lehet - "idő kontinentálisgörbületi ugró tér" -, amelynek segítségével pikpakk le lehet ugrani Horvátországba vagy akár Amerikába a nyáron. 

A negyedik tipp az volt, hogy Snoop Dog meglátogatta Magyarországot, de megjelentek az UFO-hívők is, akik szerint az idegenek ezen keresztül szállítják majd Magyarországra a hatósági áras krumplit és a tojást. 

A megoldás végül nem váratott magára valami sokat. Délután kiderült, hogy egy villamostelepen teszteltek valamit, és ennek során keletkezett a füstkarika. Úgy tudják, hogy a telepen szigetelőket teszteltek ezidőtájt, és ebből adódóan a szokásosnál nagyobb durranást lehet hallani fényt lehetett látni füst kíséretében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás