promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin nem várt bejelentést tett: ez komoly fordulatot hozhat a háborúban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vlagyimir Putyin bejelentésére senki sem számított.

Vlagyimir Putyin hétfőn Moszkvában fogadta Tver megye kormányzóját, Igor Rugyenyát. Ezen a találkozón közölte az orosz elnök, hogy jelenleg 80 ezer, a részleges mozgósítás során fegyverbe állított katona tartózkodik az ukrajnai "különleges hadművelet" övezetében; ebből úgy 50 ezren részt vesznek a harci cselekményekben.

Ugyancsak hétfőn történt, hogy Igor Konasenkov altábornagy beszámolt az elmúlt órák eseményeiről: az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy előző éjszaka Kupjanszk felől két, külföldi "zsoldosokkal" megerősített ukrán taktikai zászlóalj-csoport sikertelenül próbálkozott offenzívával Nizsnya Divanka és Szatove felé. Ezen kívül Liman irányában két ukrán taktikai zászlóaljcsoport az ugyancsak a luhanszki régióban lévő Ploscsanka és Cservonopopivka környékén tett kísérletet az előrenyomulásra, amit az orosz erők visszavertek. Mikolajiv-Krivij Rih irányában pedig visszavertek egy ukrán taktikai zászlóaljcsoportot a Herszon megyei Dudcsany, Novaja Kamenka és Bilohirka településnél - mindhárom akció során komolyabb veszteségeket okoztak az ukránoknak.

Az oroszok további közléseket tettek arról, hogy milyen csapásokat mértek az ukrán hadseregre; ezzel milyen károkat okozva nekik: a légvédelem többek között lelőtt egy ukrán Mi-8-as helikoptert, hat drónt, valamint 14 HIMARS és Vilha-rakétát.

A védelmi minisztérium adatai szerint az ukránok a februárban kirobbant háború kezdete óta elvesztettek 331 repülőgépet, 170 helikoptert, 2458 drónt, 387 légvédelmi rakétarendszert, 6421 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet, 884 sorozatvetőt, 3562 tüzérségilöveget és aknavetőt, valamint 7109 speciális katonai járművet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás