promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő kincset találtak egy 366 éve elsüllyedt hajóroncsban, ilyet még nem látott a világ
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az óceán mélyén pihenő Maravillas fedélzetén smaragd, arany, különböző drágakövek és még egy kis bor is volt.

Sokak vágyálma, hogy egyszer kincset találjanak, és egy csapásra megváltozzon az életük az anyagi gondok megszűnésével. Sajnos nagyon ritka, hogy az ember kincses térképre lel, amin egy nagy X jelzi a jutalmat, vagy csak úgy belebotlik valami értékesbe – bár volt egy mindössze 3 éves, hihetetlenül szerencsés kisfiú, aki egy 1,1 milliárd forint értékű aranymedált talált a föld alatt, mikor éppen egy fémdetektorral játszadozott:

A legnagyobb kincsek sokszor a tengerek, óceánok mélyén vannak, hiszen annak idején a hajózás volt az elsődleges közlekedési mód. A 366 éve, a Bahama-szigetektől nagyjából 70 kilométernyire, egy 600 áldozatot követelő ütközés után elsüllyedt Maravillas hajó is olyan értékes ereklyéket, drágaköveket és pénzérméket szállított, hogy a kincsvadászok az utóbbi évszázadokban folyamatosan próbálták az óceán mélyéről összeszedni őket – több-kevesebb sikerrel.

Nemrég egy kutatócsoport fogta magát, és úgy döntött, hogy megmenti a 808 ezer kilós spanyol Maravillas (vagyis teljes nevén: A csodák asszonya) maradványait, illetve a fedélzetén ragadt leleteket, de arra minden bizonnyal senki sem számított, hogy milyen hatalmas lesz a talált kincs: rengeteg aranypénzt, smaragd, drágakő, gyöngy, kézművestermék és még bor is volt az óceán mélyén pihenő hajóroncsban.

A talált tárgyak természetesen egy múzeumban kötöttek ki, de a kutatók biztosak benne, hogy ennél jóval több kincs is volt a Maravillas fedélzetén, csak az utóbbi évszázadokban a kincsvadászok hamarabb értek oda a roncs egyes szétszóródott eleméhez.

Itt lehet megnézni a kincsek egy részét, amik egészen hihetetlen módon kifejezetten jó állapotban maradtak meg:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás