promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegen repülő anyahajó jelent meg egy teherszállító gép közelében, kétszer akkora volt, mint egy Boeing
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Japánokkal történt meg a máig megmagyarázhatatlan eset.

Azonosítatlan repülő tárgyakat észlelni ma már nem számít különleges dolognak, azt viszont sokkal nehezebb eldönteni, hogy mikor van dolgunk esetleges földönkívüli látogatókkal. Egy japán teherszállító gép személyzete viszont biztos lehet benne, hogy nem „evilági” járművekkel találkozott az egyik útja során.

A Japan Air Lines 1628-as járata még 1986 novemberében észlelt megmagyarázhatatlan eseményeket. A Boeing 747-200F teherszállító gép éppen Párizsból tartott Tokió felé (bort szállítottak), amikor Alaszka keleti részén két ufót láttak meg a bal oldalukon.

Inkább csak a fényük látszódott, és az volt a legkülönlegesebb az egészben, hogy egyfajta kíséretet biztosítottak a japán repülőnek. Aztán megjelent egy dió formájú harmadik objektum, amely egészen elképesztő méretű volt, kétszer akkora, mint maga a teherszállító gép.

Kenju Terauchi kapitány akkor már közel három évtizede szolgált pilótaként, de ilyet korábban még sosem látott. Bő 600 kilométeren keresztül tartottak velük az ijesztő útitársak, ám néhány fenyegető manőveren kívül igazából nem érezték magukra veszélyesnek azokat.

A legnagyobb ufót (talán anyahajót) a földi radarirányítás is látta, beazonosítani viszont egyáltalán nem tudta. Abban az időben a lapok is beszámoltak a döbbenetes eseményekről, ám hamarosan beindult a gőzhenger, a bizonyítékok eltüntetése, az eset eltussolása.

A hivatalos magyarázat az lett, hogy a 11 ezer méteres magasságban 900 km/h sebességgel haladó teherszállítónak valójában csak az árnyéka jelent meg a radaron, tehát nincs itt semmi rejtélyes.

Persze elképzelhető, hogy egy titkos amerikai katonai projektbe csöppentek a japánok, például az éppen fejlesztés alatt álló lopakodókat látták, ám a hatalmas anyahajó megjelenésére még ezzel együtt is igen nehéz elfogadható magyarázatot adni.

 Videós animáció a történtekről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás