promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató videó: szikla gerincén támadt a medve egy mászóra, aki puszta kézzel lökte le a bocsát védelmező állatot a hegyről
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amióta Magyarország erdőiben is medve kóborol, egyre központibb kérdés, hogyan viselkedjünk, ha túránk során egy mackó jön szembe. Egy biztos, hogy egy japán sziklamászó eléggé egyedi technikával élte túl a találkozást egy bocsára vigyázó barna medvével. 

Sisakjához rögzített kamerával testközelből élhetjük át azt a hátborzongató pár percet, amit a túrázó átélt egy nem igazán veszélytelen sziklaszirten.

A vad interakció a hónap elején történt, és valószínűleg a kis bocsot védő anyamaci a helyzet miatt támadott a hegymászóra, ugyanis a videó alapján azt látni, hogy igaz, hogy teljesen véletlenül, de a mászó az anyamedve és a bocs közé került, amiért megtámadta őt a nőstényállat.

Látható és hallható, hogy a mászó üvölt és próbál ütéseket mérni a medve fejére, utána pedig egy karate rúgással le is löki a medvét a szikláról. Nem tudni, hogy ez valamilyen harcművészet akart lenni, vagy csak a puszta túlélési ösztön, de az biztos, hogy első osztályú a módszer, mivel a medve kétszer is próbált támadni, de sikertelenül.

Körülbelül 30 másodperc elteltével a medve a kölykével a nyomában elszaladt, és eltűnt a bokorban.

A hegymászó elismerte, hogy ő került a medve otthonába, de nem volt más választása, mint megvédeni magát, miután a medve megtámadta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás