promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időkapszulát rejtettek el az amerikai Stonehenge kövei alá, de nem tudjuk, mikor nyílik ki
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Georgia Útmutató Kövek az USA legtitokzatosabb, azonban a legtöbbet is vitatott értékű építménye. 

Az angliai Stonehenge-dzsel ellentétben ide nem járnak turisták ezrei, hogy készítsenek egy közös képet az építménnyel.

Ide inkább csak a hatóságok, összeesküvéselmélet-hívők járnak. A Georgia Guidestones minden kövére útmutatást írtak, amit mindenki másképp értelmez, egyvalami biztos, ha egyszer valaki olvassa, soha nem feledi. Teóriák szerint fizikális és szellemi útmutatást is hordoznak, és nem a ma emberének, jóval inkább az Új Embernek, az Apokalipszis utáni embernek.

A történet iróniája, hogy eddig sem tudtak meg többet a tudósok, történészek, kutatók ennek az építménynek a céljáról. Nincs semmilyen válasz arra, ki építtette és miért. S hogy valaha hasznát vesszük-e a rajta szereplő utasításoknak, ez a jövő meséje.

A kövek súlya több mint 20 tonna, és több, mint 6 méter magasan emelkednek a földfelszín fölé. A hat kő mellett egy hetedik gránitkő is látható, de érdekes módon a földbe süllyesztve. Ezen különféle adatok és magyarázatok olvashatóak a kövekkel és azok elhelyezkedésével kapcsolatban.

A leíró kő arra tesz utalást, hogy egy „időkapszulát” helyeztek el a földben, ám ennél se az elhelyezés dátumát, se a felnyitás időpontját nem írták fel a kőre, rejtélyesen ezen rovatok üresen maradtak. A kő lazán kezeli az írásjeleket és még elírás is van a szövegben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás