promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gáspár Győző komoly döntést hozott, búcsúzhatunk „Győzikétől”?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szeretné, ha komolyan vennék az emberek.

Gáspár Győzőt mindenki csak Győzikének ismeri. Egy generáció nőtt fel a Gáspár családon a Győzike-show miatt: akkoriban ez volt az első ilyen műsor a TV-ben, Amerikában ekkor futott a nagy sikernek örvendő Osbourne-show egyébként, amit az RTL DVD-n oda is adott az ismert celebnek, miután szerződést kötöttek vele, derül ki az újonnan napvilágra látott interjúból.

Győzike hálásan emlékszik vissza a múltra, arra a lehetőségre, amit az RTL Klubtól kapott:

„az ország szemében én lettem Győzike, és most, az elmúlt néhány évben szembesülök leginkább azzal, hogy mennyire nehéz ebből kiszabadulni és valódi értékteremtő feladatok felé fordulni.

Szeretnék a jövőben Gáspár Győző is lenni végre újra, az az ember, akinek tisztességes szakmája van, érzelmei, új céljai, nehézségei, kudarcai, belső vívódásai és komoly tervei is. Mint minden embernek. Három életre elég életet éltem meg már eddig is, nagyon sok mindent láttam, nagyon sok mindenen keresztülmentem, és talán mostanra ülepedett le bennem ez a rengeteg inger, tapasztalás, megélés."

Az utolsó mondatai még utalások is lehetnek arra, hogy nem mindig egészséges, hogy van, amikor a lelki egészsége megbicsaklik és akkor rájön az öt perc, amiről már a nagyobbik lánya, Evelin is sokszor megnyilvánult, bár a lány a saját pszichés problémáiról is nyíltan beszél. Arról, hogy kislányként néha igen is teher volt számára a hirtelen rájuk tört ismertség és negatív visszajelzések, és az az időszak is közrejátszott a számára abban, hogy lelkileg nem mindig volt és van stabil. Sok mindent lehet mondani e családról, de azt semmiféleképpen sem, hogy nem mernek beszélni a tabutémákról. A showman az interjúban is megemlítette a hullámvölgyeit:

„senki előtt nem titkolom, hogy rendszeresen kell lelki-mentális tanácsadó, igazi szakember nekem is, mert ennyi mindent nagyon nehéz elviselni hosszú időn keresztül egészségesen. És amikor én a változást keresem, akkor azt is remélem, hogy úgy tudok elsőként én megváltozni, hogy új dolgokat is lássak, megértsek a világban és a világból. Ha ez így lesz, akkor megérte azon elsők között lennem, akik változni és változtatni akarnak."

Ha ezeket a mondatait olvassa el az ember, akkor talán nagy általánosságban meg is fognak lepődni, vagy azt hiszik majd, hogy ez is csak egy szerep. Hajlamosak vagyunk úgy ítéletet mondani, hogy nem a jelent, hanem a múltat vesszük alapul. Az emberek változnak, az emberek sokkal többek annál, mint amit olykor mutatnak magukból, és ez jelen esetben is teljesen helytálló. Több mint 20 év szereplés van a háta mögött, ebből kiindulva magáról a bulváról is elmondta a sarkalatos véleményét a celeb:

„Meg kell újulnia a bulvárnak. Meg az egész celebvilágnak, celebuniverzumnak is meg kell változnia. Több mint húsz éve vagyok a része annak, amit a mostani bulvárvilág jelent. Láttam, hogy hogyan alakult ki, hogyan erősödött meg, milyen érdekeket szolgált ki. Szeretném elérni, hogy továbbra is akarják az emberek a bulvárt, de immár értékeket is lehessen kínálni nekik."

De természetesen azért oda-odaszúrt az „alomba" is, bár inkább főleg a tehetségkutatókat kritizálta:

„Az embereket nem lehet tovább csakis baromságokkal traktálni. Sőt. Lassan már becsapni sem hagyják magukat, egyre többen kapcsolnak el, amikor a tehetségkutatóban előre megrendezett balhék vannak, és érdekes módon pont a nézőknek lesz szégyenérzetük emiatt. Nekik ciki ma már az, amit látnak. Fel sem fogják a kreatív producerek, hogy mekkora felelősség, amit csinálnak, sokuk még le is nézi az átlagos nézőt, miközben meg belőle él. Az egyszerű emberből, akik bekapcsolják a tévét, és azt nézik, amit éppen ő nagy büszkén kitalált és az emberek elé tesz."

Elmondása szerint feleségének Beának és a két lányának is sikerült kilépniük a celebségből és a Győzike-árnyékából úgy, hogy valós, komoly értéket közvetítenek már. Az, hogy neki is nagyobb lett az igénye a másra, a komolyabb tartalmakra, ahhoz rengeteg év évre volt szüksége, hogy összerakja saját magát, de most 48 évesen rájött, hogy már nem elég a bohóc szerep. Mindenért felelősséget vállal, de már több szeretne lenni, mint az a buta, de szerethető cigány fiú, ahogy még sokan látják. A cigányság tabuiról is mesélt, hogy neki két lánya van, akik egy ország előtt nőttek fel, de vannak más cigány lányok, akiket senki nem lát, akiknek senki nem segít, akiknek nincs lehetősége tanulni vagy saját döntéseket hozni.

Így kezdett el beszélni a Mi is létezünk Alapítványról, aminek az a célja, hogy segítse a fiatalokat:

„amelyek segítenek abban, hogy a cigány lányok addig tanuljanak, ameddig csak lehet, és hogy elhiggyék, hogy semmivel sem kevesebbek, mint a fiúk. Szeretnénk a fiúkat is nyitottabbá tenni, idejekorán beszélni arról, hogy mekkora felelősség a korai szexuális élet, a gyermekvállalás, vagy hogy hogyan kellene felkészülniük arra, hogy egy párkapcsolatban egyenrangú fél legyen mindenki."

Ez az Alapítvány még tervben van, de a showman reméli, hogy nem kell egy évet várni rá. Addig is még résztvesz a legújabb „Ázsia expresszben", de egyre jobban törekszik arra, hogy ne csak a komolytalant lássák benne.

Vajon sikerre viszi a terveit Gáspár Győző, és ki tud lépni a buta Győzike skatulyából?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás