promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A brit királyi család modernizálódik, Kamilla királyné nem viszi tovább a hagyományokat
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kamilla királyné elkezdte a modernizálást.

Az szerintem mindenkinek várható volt, hogy II. Erzsébet halála után a brit család egy másik irányba fog elmenni, hogy talán jobban fog nyitni a 21. század felé, de hogy ilyen hamar, az egy kicsit megdöbbentő. Bár a legtöbb angol nem igazán szimpatizált soha a jelenlegi királlyal, és nagy általánosságban féltek is attól, hogy mi lesz a királynő halála után, ha ő kerül hatalomra, mivel III. Károly király már hercegként is erős véleménnyel volt a palotáról. Úton-útfélen hangoztatta, hogy amikor ő fog hatalomra kerülni, egészen biztosan meg fog változtatni néhány dolgot a monarchiában, amivel még talán nem is ütötte volna ki a biztosítékot, mert a változások mindig jól jönnek, de Károly nyomatékosította, hogy a változás majd költségvetési megszorításokkal is fog járni. S ki a fene akar megszorításokat?

Úgy tűnik, hogy a brit királyi családban most mindenki feltétel nélkül támogatja egymást, mert a napokban látott napvilágot, hogy az évezredek óta tartó hagyományt, amit II. Erzsébet is úgy imádott, Kamilla nem viszi tovább. Ha abból indulunk ki, hogy a Kamilláról szóló könyvben azt írták róla, hogy Meghanban látta a megváltást az ügyben, hogy egy modern világ felé vigye a családot, akkor még érthető is lenne ez a nagy modernizálási kedv Kamillától.

Viszont nem volt olyan régen a temetés, hogy már rögvest ilyen drasztikusan lökjenek félre mindent, ami egykor II. Erzsébetnek sokat jelentett: az, hogy kik vették körbe. Egészen biztos vagyok benne, hogy ha azt mondjuk, „királynő", akkor minden harmadik személynek eszébe jutnak az udvarhölgyek, akik azért vannak, hogy az uralkodónőnek társalgói legyenek, segítsenek a fürdésben és a mindennapi öltözködésben, és hogy ők szervezzenek meg mindent a királynő körül. A mindenbe pedig tényleg minden beletartozik.

Az udvarhölgyek nem az egyszerű emberekből rakódnak össze, hanem az arisztokrácia köreiből, ami valamilyen szinten érthető, hiszen fizetés nem jár ezért a munkáért, vagyis inkább kötelezettségért. II. Erzsébetnek olyan fontosak voltak az ilyen hölgyek maga körül – talán jobban bízott bennük, mint a saját családjában –, hogy életének vége felé Angela Kelly-t, a saját hivatalos udvari szabónőjét odaköltöztette magához a palotába.

Ezzel a bizalmi lánccal játszik igazából Kamilla. Mert rendben van, hogy II. Erzsébet udvarhölgyei közül senki nem marad munka nélkül, hiszen már mind 80 év felett vannak és élvezhetik a nyugodt öregkori éveiket, de a britek egy bizonyos része ezzel a hagyománnyal számol, ha a lányairól van szó. Kicsit olyan, mintha valaki egész életében húst enne, aztán egyik napról a másikra, minden előzetes figyelmeztetés nélkül abbahagyná és rátérne a zöldségekre, miközben a legnagyobb húsellenes influencerré válik. Vagy ha mondjuk egy 20 éves házasságot azzal hagy ott az egyik fél, hogy „meguntam, szia."

Egyébként Kamilla mellett már Katalin, Vilmos felesége sem élt soha az udvarhölgyek lehetőségével. Na nem kell megijedni, nem ők fognak mindent csinálni ezentúl, hiszen felvesznek embereket mindenféle feladat elvégzésére, de ezt már nem kötik semmiféle társadalmi ranghoz – bárki jelentkezhet egy-egy Buckingham-palota által kiadott állási közleményre.

De vajon mennyire lesz jó, ha ilyen szinten összemosódnak az emberek a palotában? Ha bárkit felvesznek, akkor lehet, hogy modernizálódik a monarchia, viszont félő, hogy maga az arisztokrácia értéke fog eltűnni. Hol kéne meghúzni a határt III. Károly király helyében?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás