promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő dologba vágott bele az Alkonyat sztárja, aki már Hollywood egyik legnagyobb tehetsége
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Új szerepben a vámpírok gyöngye.

Nem újdonság, hogy egyes cégek a marketing szempontjából híres embereket választanak ki a különböző projekteikhez. A Sotheby's-nél sem meglepő, most mégis fellázadt a művészvilág többsége. Eddig olyan neveket kértek fel az aukció szervezői, mint Oprah Winfrey, egy tajvani popsztár Jay Chou, Steve Aoki vagy éppen Ellie Goulding, mégis a mostani döntés, Robert Pattinson érte el, hogy kicsapja az embereknél a biztosítékot.

Amikor az Aukciósház bejelentette az egyik közösségi média felületén, hogy Pattinson lesz a vendég kurátor, kaptak hideget és meleget egyszerre. Egy hozzászóló például azt írta, hogy nem ártana megkérdezni a művésztanárok és minden szakmabeli véleményét arról, hogy szükséges-e egy hírességet választani egy ilyen fontos és megtisztelő feladatra csak azért, mert celeb az illető. Volt olyan is, aki szerint ez a szervezői döntés azt eredményezi, hogy az igazi kurátorok nem fogják magukat megbecsülni.

A közelgő Contemporary Curated aukció alkotásai szeptember 23. és 29. között lesznek megtekinthetők a Sotheby's aukciósházban, New York-ban, az Upper East Side-on, adja hírül elsőkézből az Ocula News, és Robert Pattinson csupán hét művet választott ki: Willem de Kooning, Lynette Yiadom-Boakye, Richard Serra, Julie Mehretu, Thomas Houseago, Anselm Kiefer, illetve Genieve Figgis egy-egy képzőművészeti darabjait.

„Egy alkotás, egy festmény saját hangját keresem. Amikor nem feltétlen csak önmagáért létezik, hanem a jelenlétében az egész életet kihallani. Egy jó festménynek megvan az a képessége, hogy őszintén kommunikáljon veled,"

- mondta el új pozíciójáról a véleményét az Ocula Newsnek a színész, vagyis inkább azt, hogy ő mit is keres a művészetben. 

„valahogy imbolygok és nem mindig találom meg az egyensúlyt olyan dolgok között, amik túl mélyek vagy egyszerűen csak túl kozmikusak és idegenek. Közben pedig szeretem a felforgató, a szemtelen és a kicsit veszélyes dolgokat is."

- tette hozzá. 


forrás: Sotheby's

A sok negatív visszhangra az aukciósház egyik bennfentese árulta el, hogy ez az egész felkérés kurátornak mindig csak névleges, és nem a választott híresség állítja össze a kiállítás teljes programját és műveit.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás