promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kezdődött Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger évtizedekig tartó rivalizálása
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

1977-ben megpecsételődött Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone sorsa, akik Hollywood egyik legnagyobb riválisai lettek.

Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger hasonló utat jártak be, hiszen mindketten teljesen esélytelennek tűntek, de végül meghódították Hollywoodot az ikonikus karaktereikkel, illetve a nagy sikerű akciófilmjeikkel. Akár még legjobb barátok is lehettek volna annak idején, de inkább a kőkemény rivalizálást választották, aminek az egyik csúcspontja az volt, mikor Arnie megszívatta Sly-t, hogy vállalja el az Állj, vagy lő a mamám! című rettenetes filmet:

Már a '70-es, '80-as években is érezni lehetett, hogy Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone folyton egymással versenyeztek. Mindig figyelték, hogy kinek sikeresebb a filmje, ki öl meg több embert a nagyvásznon, illetve kinek nagyobb a fegyvere, ez pedig már-már nevetségessé vált, mikor egyszemélyes hadseregként mészárolták a rosszfiúkat a különböző akciófilmekben – pedig minden máshogy történhetett volna, ha nem úgy alakul egy bizonyos este.

1977. január 29-én volt a 34. Golden Globe-díjátadó, ahol Sylvester Stallone a Rocky miatt izgult, Arnold Schwarzenegger pedig a Maradj éhen! című filmben nyújtott alakításáért lett jelölve. Az eseményen egy asztalhoz ültették őket, Arnie pedig nagyokat nevetett, mikor a Rocky éppen veszített valamelyik kategóriában. Schwarzenegger megkapta a neki járó Golden Globe-díjat, ami még vidámabbá tette őt, így nem csoda, hogy ezek után rendesen feldühödött Sly, aki bosszúból megdobta virággal a vetélytársát, miután a Rocky bezsebelte a legjobb filmnek járó elismerést.

Ott robbant ki a rivalizációjuk, hiszen nagyon utálták egymást, és az volt a céljuk, hogy lenyomják a másikat. Hol Arnold Schwarzenegger állt nyerésre, hol Sylvester Stallone, de mikor Hollywood nagyjából 15-20 éve hátat fordított az akcióhősöknek, akkor el kellett gondolkozniuk az életükön és a pályafutásukon. Mindketten ugyanakkor kerültek padlóra, ez pedig összehozta őket, és végül barátok lettek – sőt, együtt szerepeltek A feláldozhatók-szériában, illetve a Szupercella című filmben is, ma pedig már nagyokat nevetnek a régi harcaikon.

Igaz, hogy a nagyvásznon ezt nem láthattuk, de a Mortal Kombatnek köszönhetően most mindenki megnézheti Rambo és a Terminátor brutális összecsapását:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás