promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halála után derült fény II. Erzsébet nagy titkára
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kitálalt II. Erzsébet lakája, lehullt a lepel a nagy titokról.

Szeptember 19-én temették el a 96 éves korában elhunyt II. Erzsébetet, aki 70 évig uralkodott Nagy-Britanniában. A királynőt 73 éves fia követi a trónon, aki III. Károly néven vonul be a történelembe; bár nem sokon múlt, hogy másik nevet választott magának.

Hogy mi lett volna az új brit király másik neve, arról az alábbi cikkben olvashattok:

II. Erzsébettel kapcsolatban számos rejtély és titok tartja lázban a világot a mai napig, és számos olyan furcsa szokása is volt, amelyek mögött titkos üzenetet sejtettek mindig is. Az egykori uralkodó egyetlen egyszer sem jelent meg úgy nyilvános eseményen, hogy a sminkje ne lett volna kifogástalan, és mindig tartott magánál rúzst; azonban az etikett szabályainak megfelelően mindig figyelt arra, hogy ne a nép szeme láttára rúzsozza magát. Ennek ellenére az évtizedek alatt többször is készült róla olyan fénykép, hogy előhúzza a táskájából a rúzsát, és tükör nélkül igazgatta a szájsminkjét. A dolog hátterében egy titkos üzenet állt, ami a "gyors menekülés" jele volt - erről a királynő egykori lakája, Ian Scott Hunter tálalt ki. II. Erzsébet ugyanis többször került olyan helyzetbe, hogy nem akarta folytatni a társalgást beszélgetőpartnerével, ezért kitaláltak néhány titkos jelet, amivel jelezheti a személyzetnek, hogy nem kívánja tovább folytatni a beszélgetést, és mentsék ki őt valamilyen ürüggyel.

Persze nemcsak a rúzs volt az egyetlen, amivel a királynő jelezni tudta, ha szabadulni akar egy szituációból: Kristen Meinzer royal szakértő szerint Erzsébet táskája is árulkodó volt. Ha például az uralkodó egyik alkarjáról a másikra helyzete a kézitáskát, azzal jelezte a személyzetnek, hogy nem akarja folytatni a társalgást. Hugo Vickers történész pedig hozzátette, hogy ha II. Erzsébet úgy döntött, hogy távozni akart egy vacsoráról, akkor csak a földre kellett tennie a táskáját; ez is egyfajta jelzés volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás