promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Senki nem hitt nekem, azt mondták kitalálom: egy nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő hálójában
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy döntöttem, hogy megírom tapasztalataimat arról, hogy milyen egy nárcisztikus zavarral küzdő mellett élni. Nagyobb számban lesznek azok, akik nem hisznek nekem és nem azért mert hazudok, hanem azért, mert külső szemlélőként felfoghatatlan az az érzelmi gyötrelem, amit ezek a beteg emberek tudnak okozni a másik félnek. 

Rendkívül nehéz lesz elfogadni, hogy egy ártalmatlannak tűnő emberi lény ennyire tudja manipulálni a környezetét, sőt még sikereket is elérni a társadalomban. Hiszen a nárcisztikus személyiségi zavarban szenvedő emberek, kimondottan sikeres és közkedvelt személyek környezetükben, szinte kaméleonnak mondható viselkedésük miatt nagyon nehezen fogadja el a társadalom őket, mint családon belüli bántalmazó feleket.

„Ohh biztosan nem úgy gondolta, csak lehet rossz passzban van”

- szokták mondani.

A szociopatáktól eltérően az nárcisztikus személyiségi zavarban szenvedő emberek jellemzően rendkívül intelligens egyének.

Noha hiányzik belőlük az együttérzés képessége vagy a másokkal való azonosulás, tehetségesek abban, hogy beilleszkedjenek a tömegbe, és utánozzák a környezetük viselkedését és arra megfelelően reagáljanak.

Kitüntetésben részesülhetnek „normális” és „tisztességes” viselkedésükért, amelyek a legkeményebb kritikusokat is megtéveszthetik és általában vezető beosztásban dolgoznak. De mindez álca, egy csel, egy hosszútávú átverés.

Talán ezekért a megtévesztő tulajdonságokért szerettem bele. Így tudott arra manipulálni, hogy randevúzzam, majd feleségül menjek hozzá. Célba vett, mert rendelkeztem azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket a nárcisztikusokkeresnek: népszerű voltam és kedvelt (azaz: kiváló bemutatója voltam a gyűjteményének), jókedvű voltam, népszerű és túlságosan toleráns a marhaságaival szemben, emellett önzetlen: csak adtam, adtam és adtam magamból még akkor is amikor bántott. Magas erkölcsi feddhetetlenséggel rendelkeztem még a saját káromra is tiszteletben tartottam az iránta való elkötelezettségemet.

Az elején elkényeztetett, udvarolt nekem. Azt mondta, el fogja nyerni a szívemet, bár ezek mind csak hazugságok voltak és a hazugság spirál valahol itt kezdődött. Az agyam nem volt képes összeegyeztetni azokat a finoman összetett, egymásnak ellentmondó viselkedéseket, amelyeknek tanúja voltam, ostobán úgy döntöttem, hogy rosszul értelmezem a vészjelzéseket. Úgy döntöttem, hogy elhiszem, hogy ő az, aminek beállította magát.

Így kezdődött az életem vele, egy büszke rabszolga voltam. Folytatás következik…

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás