promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hallottál már a Ghostingolásról? Pedig lehet veled is megtörtént
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A „ghosting” egy újfajta kifejezés arra, hogy a valakivel folytatott kommunikáció hirtelen megszakad minden magyarázat nélkül. A fogalom leggyakrabban romantikus viszonyokra utal, de vonatkozhat baráti kapcsolatokra vagy a munkahelyről való eltűnésekre.

Az emberek sokféleképpen reagálnak arra, ha valaki eltűnik, a közömbösségtől a mélyen elárultig, bárhogy. Egyesek úgy vélik, hogy a ghosting elválaszthatatlanul összefonódik a modern elektronikus kommunikációval, és ez a gyakorlat egy módja annak, hogy valaki elkerülje a döntési nehézségeket.

A jelenség, hogy az egyik fél hirtelen eltűnik a másik fél életéből, nem új keletű – de úgy tűnik, hogy ma már egyre gyakoribb.

A mai modern felgyorsult online világban a ghosting a kapcsolatok lezárásának egyszerű módja. Egy 2018-as tanulmány szerint a férfiak és nők hozzávetőleg 25 százaléka számolt be arról, hogy ghostingoltak már vele és 22 százalékuk pedig azt, hogy ghostingolt már.

A kommunikáció megszakítása megkíméli az egyént a konfrontációtól, a felelősségvállalástól. Valójában az eltűnés egy kényelmes és gyáva módja a lezárásnak.

A ghosting további érzelmi következménye, hogy nem tudod, hogy a kapcsolatnak tényleg vége-e, vagy más oka van a személy eltűnésének. Olyan gondolatokkal kell viaskodnod, valami szörnyűség történt-e a másikkal.

Amikor rájössz, hogy a kapcsolatnak vége, fogalmad sincs, mi történt, vagy mit csináltál rosszul. Úgy érzed, hogy te vagy a hibás.

A legfontosabb dolog, amit észben kell tartani: Senki sem veheti el az önbecsülésed, csak, ha megengeded. Teljesen rendben van, ha megsérülsz, de szánj időt az öngondoskodásra, étkezz rendesen, aludj rendesen, maradj fizikailag aktív, találkozz barátaiddal és ne engedd meg, hogy egy ilyen gyáva személy miatt tovább érezd magad rosszul, mint amennyit ér ez az egész.

 Ha segítségre van szükséged, fordulj terapeutához bátran.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás