promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bödőcs Tibor és Tóth Gabi nevével is beindították a csalók a hazugsággyárat interneten
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha meglátjuk egy népszerű magyarországi híresség nevét a közösségi médiában, az még nem jelenti azt, hogy valóban ők azok.

A digitális világban mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. A hackerek rengeteg átverést alkalmaznak, hogy megszerezzék tőlünk ezeket, és visszaéljenek vele.

Az is egy elég népszerű módszer, hogy az internetes bűnözők úgy akarnak pénzt szerezni, hogy valamelyik magyarországi híresség bőrébe bújnak. Sokan persze ilyenkor azt mondják, hogy ez a celeb biztosan nem verne át senkit. Hát, ez így is van, csak azok általában nem ők, hanem kamuprofilok, ami mögött a csalók lapulnak meg.

„Úgy látszik, az új évad új trükköket hoz: az eddig látott kamu rajongói oldalak, tüköresemények és átverős kommentek után most megjelentek a hamis online fellépések. Kérünk mindenkit, hogy fokozott óvatossággal járjon el”

- írták most Bödőcs Tibor hivatalos Facebook oldalán.

Érdemes például ezt is leellenőrizni. Bödőcs Tibor hivatalos oldala 324 ezer követővel rendelkezik, szóval egy kamuprofil nyilván nem fog ennyivel.

Itt hozzá is tette az adminisztrátor, ha a humorista fellép, az eseményt vagy a Facebook oldala hozza létre, vagy társszervezőként csatlakozik hozzá, vagy az oldalon is megosztja az eseményt. Ha egy Bödőcs Tibor nevét felhasználó eseményt ismeretlen szervező (például a Hungary Upcoming Events, vagy a Hungary Event Planner) hirdet meg, érdemes gyanakvással fogadni.

Közben a Blikk kiszúrta, hogy Tóth Gabi alig jelentette be, hogy egy időre visszavonul a közösségi médiától, máris ellepték az Instagramot a kamu profilok, amelyek az énekesnő rajongóitól próbálnak pénzt kicsalni.

Tóth Gabi azonnal jelezte is, hogy ne dőljenek be az átveréseknek. Ez is fontos szabály, hogy bárki követel pénzt tőlünk interneten, annak ne tegyük eleget, bármennyire is csábító, vagy félelmet keltő az ajánlat. Utóbbit is szokták alkalmazni, például valamilyen kamu behajtócég nevében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás