promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
4 meghökkentő ok, amiért nagyon fontos, hogy hideg vízzel moss arcot
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokszor tapasztaljuk, hogy fel van puffadva az arcunk reggel, amikor felkeltünk. Az egyik gyakori ok az, hogy alvás közben sejtjeink regenerálódnak, így pórusaink kitágulnak, és arcunk kissé puffadtnak tűnik ébredés után.

De a stressz, a feszültség, az alváshiány és néha az ételallergia is okozhatja a szem környékén és az arcon megjelenő enyhe puffadást. Egy kis hideg vizes arcmosás nemcsak a puffadást segíti csökkenteni, hanem az éjszaka folyamán a bőrön lerakódott felesleges olajat is eltávolítja, így friss harmatos reggeli üde arcunk lesz. Langyos vagy meleg vízzel, felborítjuk arcunk PH-ját és nem érjük el vele ezt a pozitív hatást.

Nézzük meg a hideg vízzel való arcmosás előnyeit:

1. Legyen szó jégkockás borogatásról vagy hideg vízzel való arcmosásról, mindkét technika fiatalabbá teszi bőrödet, ugyanis lassítja a ráncok kialakulását és halványítja a már kialakult ráncokat.

2. A hideg vízzel való arcmosás segíthet a bőr fakóságának a kezelésében is. Egy kis hideg víz megfiatalítja a bőrt, és energikusabbá teheti. A hidegvíz segít, mivel több vért pumpál a bőrödbe, így az ragyogóbbá válik.

3. A hideg vízzel történő arcmosás összehúzza a pórusokat. Miután megmostad arcodat meleg vízzel, még, ha az zuhanyzás közben is történt, utána mindenképpen mosd meg hidegvízzel, hogy összehúzd a pórusokat.

4. A hidegvíz nagyszerű módja annak, hogy megszabaduljunk a napsugarak káros hatásaitól, mivel a hideg víz összehúzza és védi azokat a pórusokat, amelyek megnyílnak, amikor a bőr folyamatosan ki van téve a nap káros sugarainak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás