promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ijesztő lehetőség: nemcsak hús-vér lények élnek a Földön, és ez mindig is így lehetett
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Nagylábúnak nevezett állat talán az ufókkal is kapcsolatba hozható.

A Bigfoot, Nagylábú, Sasquatch néven emlegetett különös lény olyan, mint a Loch Ness-i szörny: rengetegen látták már felbukkanni, ám megdönthetetlen bizonyíték mind a mai napig nincs a létezésére.

A mobiltelefonok korában szinte hihetetlen, hogy a szemtanúk képtelenek voltak használható felvételeket készíteni a hatalmas (akár 2,5–3 méteres), szőrös majomra hasonlító lényről, de a rengeteg Bigfoot-vadász is rendre felsült ezen a téren. Néhány talplenyomaton, szőrcsomón kívül semmi használható bizonyíték nincs a birtokunkban.

A paranormális jelenségek elismert kutatójának számító Stan Gordon szerint erre csak egyetlen magyarázat lehetséges: a Nagylábú nem hús-vér állat, nem a Földön van az otthona, hanem egy másik bolygóról, netán egy másik dimenzióból vetődik néha hozzánk. Ha ez így van, akkor a Föld nem kizárólag a mi otthonunk, hanem rendszeresen megfordulnak itt más teremtmények is.

Gordon is úgy véli, hogy a Bigfoot interdimenzionális lény lehet, aki képes eltűnni, szinte szétoszlani a levegőben. Valószínűleg kapcsolatban állhat az ufókkal is, de nem az ismeretlen repülő tárgyakkal érkezhet alkalmanként a Földre, mert az idegenek erre más módokon is képesek lehetnek.

Maga Gordon ugyan még nem látott Bigfootot, de 1973 októbere óta lelkesen kutatja őket, akkor ugyanis tucatnál is több szemtanú mesélt neki – meglehetősen meggyőzően – a szőrös lényről. Hárman azt állították, hogy az észlelés idején egy hatalmas, kupola formájú, izzó objektumot láttak egy mező fölött lebegni.

Aztán megláttak két, felegyenesedett, szőrrel borított teremtményt is a 20–25 méterre lévő szögesdrót mellett. Az egyik 2,5 méteres lehetett, a másik egy fejjel alacsonyabb. A nyakuk nem volt kivehető, a karjaik viszont olyan hosszúak voltak, hogy térd alá lógtak.

Amerikai módra a szemtanúk némelyike az első sokk után nem kérdezősködött, hanem tüzelni kezdett az idegenekre. Egy idős férfi elmondta Gordonnak, mennyire meglepődött, hogy a lövedékek semmilyen kárt nem tettek a lényekben, csupán bámultak rá a ragyogó zöld szemeikkel. Az eltűnésük szintén szokatlan módon történt, megjelent ugyanis egy fényes gömb, és a Nagylábúaknak már hírük-hamvuk sem volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás