promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Katalin hercegnének egy csomó dolgot megtiltott a királyi udvar – mi történhetett?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyilvános megjelenéseken szigorú protokollt kell követnie.

Kate Middleton 2011-ben ment feleségül Vilmos herceghez, akinek azóta három szép gyermeket is szült. Közkeletű vélekedés, hogy Katalin hercegné hosszú ideje a legjobb „dolog”, ami a brit királyi házzal történhetett.

A 40 éves Katalin pár évtized múlva királyné lehet, és erre a feladatra már rég megkezdte a felkészülést. Az udvari köröket jól ismerők szerint nem is lehetne alkalmasabb személyt találni erre a „posztra”, a hercegné ugyanis feddhetetlen, céltudatos, ugyanakkor kedves és figyelmes, sohasem menne el egy rendezvényre úgy, hogy ne tanulmányozná át előtte, kikkel és milyen témában fog értekezni az adott találkozón.

Kevésbé ismert, hogy az udvari életben „teljhatalmúnak” gondolt Katalin esetében is van jó pár olyan dolog, ami egyszerűen tiltva van a számára. Rengeteg előírást kell észben tartania a nyilvános megjelenései során, ő pedig be is hódol a néha értelmetlennek tűnő etikett előtt.

A hercegné imádja a divatot, talán túlságosan is sokat költ ruhákra, ám a méretes gardrób elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig az alkalomnak megfelelően nézzen ki, esetleg még finoman üzenjen is valamit a viseletével.

A harisnya és a legalább térdig érő szoknya kötelező, mert nem illik, hogy egy királyi családtag a lábait mutogassa. A fényes körömlakk tiltva van, az túl bazári, míg a szőrmét az állatvédők kritikus megjegyzései miatt kerülik, ez mára valóban kényes témává vált.

A család nyilvánosan nem hangoztathatja a politikai véleményét, ezért Katalin a házasságkötése óta nem vehet részt a választásokon. Ezt a szabályt idén júniusban részben megszegte, ugyanis asztalhoz ült politikusokkal – de csak azért, hogy gyermekjóléti ügyekről tárgyaljon velük.

A királyi család tagjai nem szelfizhetnek a rajongóikkal, illetve személyes közösségi média oldalaik sem lehetnek, csupán olyanok, amelyeket az udvar működtet. Ez még a renitens Meghan Markle-ra is igaz, aki sussexi hercegnéként van fenn az Instagramon, míg a 987 ezer követővel rendelkező saját oldala jelenleg nem elérhető.

Katalin és a család többi tagja autogramot sem osztogathat. Ennek elsősorban biztonsági okai vannak, hiszen az aláírásuk birtokában bárki könnyen okirat-hamisítást követhet el. A hercegnének a tengeri ételeket is kerülnie kell, ezek ugyanis könnyen okozhatnak mérgezést. Vilmos azonban imádja a szusit, ezért ő néha kivételt tehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás