promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA óriási bejelentést tett, már csak napok vannak hátra
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Öt évtized után újra megtörténhet.

Az elmúlt hónapokban a világűr felfedezése olyan fázisba ért, hogy az univerzum hírei már szinte minden földlakót érdekelnek, a NASA szakértői a marsi projekt kapcsán, illetve a Perseverance marsjáró eredményeit mindeig iygekeznek fogyasztható formában a nagyközönség elé tárni, így pedig rengeteg fotó jelenik meg a vörös bolygó elképesztő képződményeiről. A James Webb űrtávcső révén pedig olyan éles képeket kaphatunk a világegyetem távoli zugairól, amelyre korábban még nem volt példa az emberi történelem során.

És a NASA már készül az újabb, elképesztő nagy dobásra, amellyel kapcsolatban már időpontokat is nyilvánosságra hoztak.

Már az idei nyáron startolhat ugyanis a NASA Artemis-1 programja, az űreszközt így már augusztus 29-én felbocsáthatják - írta meg az MTI. A bejelentés napja sem véletlen, hiszen 1969. július 20-án szállt le a Holdra az Apollo-11. Legutóbb pedig 1972-ben járt ember a Holdon.

Az artemis-program pedig azt célozza, hogy újra ember léphessen az égitest felszínére. Ám az Artemis-1 fedélzetén még nem lesznek emberek. Az Artemis-2, amelyen már emberek is lesznek, majd csak 2024-ben indulhat el nagy küldetésére, ennek a projektnek az lesz a célja, hogy megkerüljék a Holdat.

Majd csak az Artemis-3 asztonautái fognak landolni a Holdon a NASA közleménye szerint.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás