promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázat: új állatfaj jelent meg váratlanul a Balatonban
Borítókép:  profimedia.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Balaton mindenkié! Ez lehet a jelmondata az újdonsült fürdőzőnek, akit nemrég lencsevégre kaptak.

Itt a nyár, minden ember (és most már mondhatjuk, hogy állat is) erre várt. A cukiságfaktort teljesen kiakasztotta az a kép, amit Hetényi Dávid készített és publikált egy közösségi csoportban. A Balatont a nap minden szakában érdemes megcsodálni, látogatóinak száma azonban kellően megugrik, ha naplementéről van szó. A magyar tenger legfrissebb fürdőzőinek így hatalmas nézőközönsége akadt.

Mivel a Balaton élő víz, nem ritka, hogy állatok vannak a közelében, ám vaddisznók régen merészkedtek ilyen közel emberekhez. Az erdőhöz közeli házak kertjében nem ritka például, hogy a lakók őzekkel, rókákkal, vagy épp szarvasokkal találkozzanak.

Hiába, a nagy meleget a jószágok is érzékelik, és mivel nem szégyenlősek, kihasználják a természet adta lehetőségeket. A tó szokatlan vendégei Balatonmáriafürdő közelében gázoltak át a vízen - írja a LikeBalaton.

Természetesen a szakértők fokozottan felhívják az emberek figyelmét arra, hogy bár az állatok aranyosak, tisztes távolból figyeljük őket, ha találkozásra kerül sor. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás