promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Génhiba okozta a külsejét, mégis az internet sztárja lett ez a macskafajta
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazi ritkaságnak számít az Egyesült Államokból származó tacskómacska. Aprócska törpe lábacskái egy génhibára, azon belül is egy örökletes betegségre vezethetők vissza és pont ez az kis „hiba” teszi őt extra cukivá és szerethetővé.  

Hogy néz ki egy munchkin?

Az aránytalan törpenövés, másnéven a kondrodiszplázia okozza a munchkin, azaz a tacskómacska rövid lábait.

A betegség a porcok elcsontosodásának örökletes zavarán alapszik. Azonban vannak kritikusai is a fajtának, hiszen többen felemelték hangjukat az örökletes betegség tovább tenyésztésre, ami fizikai korlátok elé állítja az állatokat. 

Magyarországon 2001-ben jelent meg ez a fajta, ami nem igazán érte el a kívánt népszerűséget. Ez nem mondható Japánról, ahol Munchkin az egyik legkedveltebb macska fajta.

Sok kritikus attól tart, hogy a törpetacskóknak fájdalmai vannak rövid végtagjai miatt, amikor ugrani próbálnak. Igaz, hogy a lábak nagyon izmosak, de rövidsége akadályozza a mozgásban az állatot.

Állatvédelmi szempontból abszolút megkérdőjelezendő a fajta létjogosultsága, de tény, hogy külseje végtelenül szórakoztató, azonban több országban is tiltólistára került ez a fajta.

Érdemes megnézni ezt a videót a tacskómacskáról, biztos, hogy feldobja a napunkat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás