promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Apja halálát kívánta Rákóczi Feri - Őszintén beszélt a szenvedéséről
Borítókép:  Youtube.com/LifeTV (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Annyira súlyos beteg volt, hogy nem tudta nézni a szenvedését.

Rákóczi Ferenc közkedvelt rádiós, éppen a karrierjét egyengette, ami nagyon jól kezdet alakulni, de a magánélete pont az ellentéte volt ennek. Édesapja tüdőrákban haldoklott.

Az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorban mesélte, hogy miként emésztette el az apját a súlyos kor, hogy sorvadt el az életerős, nagyhangú férfi az egész család szeme láttára.

„Nagyon sokáig haldoklott az apám, majdnem hat hónapig... Én nagyon messze voltam, és kevésszer látogattam meg. Anyám volt az, aki minden nap felült Újkígyóson a buszra, majd bement hozzá a szanatóriumba”

– emlékezett vissza a Rádió 1 sztárja.

Rákóczi Feri a végén már imádkozott azért, hogy meghaljon az apja, és emiatt még ma is emészti magát:

„Magas, közel kétméteres 140 kilogrammos pacák volt hatalmas hanggal, énekelt, óriási volt. Aztán jött a tüdőrák és összeesett. Negyven kilós volt a végén, amikor nála voltam... Akkor én már imádkoztam azért, hogy menjen el. Amikor tudod, hogy nincs visszaút, de lelkifurdalásod van amiatt, hogy apád halálát kívánod, idézőjelesen. De tudtam, hogy mindenkinek az lesz a megváltás...”

– mesélt nyíltan az érzései.

A rák egy kegyetlen betegség, ami óriási szenvedést okoz, és nehéz harc meggyógyulni azoknak a keveseknek is, akiknek sikerül.

„Természetesen mindenki bízik a csodában, mi is így voltunk vele, de egy idő után be kell látni, ha a tudomány jelenlegi állása szerint nincs mit tenni, akkor jobb egy haldoklónak, ha elmegy. Láttam, hogyan fogy el az apám, és anyám hogy megy tönkre ebben. Tudom, kegyetlen kimondani ezt, de akinek volt vagy van halálos beteg rokona, tudja, mit érez ilyenkor egy ember...”

– mondta őszintén a rádiós, akinek hiába halt meg tüdőrákban az édesapja, mégis dohányzik. Próbál mellette egészségesen élni, de tudja, hogy a legjobb lenne, ha leszokna, mivel nagyon megnöveli a betegség kockázatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás