promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az összeomlás küszöbén áll a brit birodalom? Aggasztó haláleset történt, beigazolódik a legenda?
Borítókép:  II. Erzsébet / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan dolog történt Londonban, ami miatt most nagyon elkezdtek aggódni a britek.

Nemrég szomorú hír rázta meg Angliát, ugyanis kiderült, hogy hetekkel ezelőtt eltűnt a Londonban található Tower hollókirálynője, Merlina. A madár sajnos valószínűleg elpusztult, így összesen már csak hét holló maradt ott – ez pedig jóval nagyobb jelentőséggel bír, mint azt bárki is gondolná, hiszen könnyen lehet, hogy hamarosan beigazolódik egy több évszázados, vészjósló hiedelem.

A legenda szerint ha a Towerben hat alá csökken a hollók száma, akkor az egész királyság szenvedni fog – ami a legtöbbek számára azt jelenti, hogy összeomlik a brit birodalom, így nem véletlenül aggódnak egyesek.

Biztos, hogy sokak számára kifejezetten furcsán hangzik ez a hiedelem, de az is hozzátartozik a történet misztikumához, hogy az Egyesült Királyságban nemcsak minden hattyú, hanem az összes holló is az uralkodó, vagyis II. Erzsébet tulajdona – ami azt jelenti, hogy ezek a madarak különleges helyet foglalnak el a britek kultúrájában.

A legenda szerint II. Károly angol király udvari csillagásza az 1600-as évek közepén arra kérte az uralkodót, hogy tüntettesse el a Towerből a hollókat, mivel zavarják őt a munkában, de egy ismeretlen próféta arra figyelmeztette őket, hogy ne tegyék meg, mivel emiatt összeomlana a birodalom – így végül hallgattak rá.

Egy történész szerint ez a történet több sebből vérzik, mivel állítólag nem is II. Károly korából származik a legenda, hanem 1946-ból, amikor a Tower újranyitása előtt néhány madár megszökött, akiket pótolni kellett – ezt színészték ki utólag Boria Sax szerint.

Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy vannak, akik hisznek ebben a legendában, így most nagyon aggódnak a Tower hollói és Anglia jövője miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás