promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez minden nő rémálma - Súlyos betegségben szenved Vajna Tímea
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem rég érkezett a hír, hogy második gyermekét várja Visvader-Palácsik Lilla, Vajna Tímea húga.

Mindkét testvérnek meg kellett küzdenie egy nőket érintő betegséggel, az endometriózissal. Aminek az egyik következménye lehet a meddőség, vagy legalábbis az, hogy nehezebb tud teherbe esni az, aki a betegséggel küzd.

Visvader-Palácsik Lillát nyolc évvel ezelőtt műtöttek meg, úgy tűnik, még időben, hiszen ismét terhes, egy kisfiút vár. Vajna Timit viszont csak nyolc hónapja és tíz év a korkülönbség a testvérek között, ezért félő, hogy kifutott az időből.

„2014-ben volt endometriózisom, az volt a tünete, hogy nagyon fájt a menstruáció. Elmentem nőgyógyászhoz, aki felfedezett a bal petefészkemben egy elváltozást, amit laparoszkópos eljárással azonnal ki is kellett műteni. Eltávolították, azóta nincsen semmi szövődménye. Azt mondta a nőgyógyászom, hogy harmincéves korom előtt kötelező szülnöm, mivel volt ez az endometriózisom, ami valamilyen szinten csökkentheti a teherbeesés esélyeit”

- nyilatkozta korábban Lilla.

Vajna Tímea szintén ugyanebben a betegségben szenved, és pár hónapja Instagramon jelentette be, hogy endometriózis és petefészekciszta-műtétet hajtottak végre rajta. Az operáció előtt a biztonság kedvéért lefagyasztotta a petéit, mivel mindenféleképpen gyereket szeretne.

„Állandóan fájt a hasam, főleg a menstruáció alatt, volt, hogy hánytam, elájultam, nem bírtam felkelni a földről a görcsöktől, erős vérzésem volt. A jobb oldalon olyan érzés volt, mintha húzna valaki”

- beszélt a tüneteiről nyíltan Andy Vajna özvegye.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás