promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az idegenek közbe fognak lépni, nem engedik majd, hogy atomfegyverekkel háborúzzunk?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy nukleáris háború jó alkalom lenne az ufók lelepleződésére, ám erre kevés esély mutatkozik.

Három hete zajlik az orosz-ukrán háború, mégpedig előre nem sejtett forgatókönyv szerint. A legtöbb elemző úgy hitte, hogy Putyin félelmetes hadserege pár nap alatt megtöri szomszédja ellenállását, ám ez nem következett be. Mivel pedig a nyugat is teljes erejével Ukrajna mellé állt, már-már a harmadik világháború réme fenyeget.

Jó látni, hogy az ufóhívők ebben a kiélezett helyzetben sem veszítik el végtelen optimizmusukat. Bár egyelőre nincs megdönthetetlen bizonyíték más értelmes, fejlett civilizációk létezésére, a bennük hívők szerint az idegenek nem fogják engedni, hogy az emberiség nukleáris fegyverekkel pusztítsa el magát.

Az ufók közbelépése nem is sci-fi-be, hanem inkább mesébe illő fordulat lenne, ezért alighanem jobban tesszük, ha a józan emberi ítélőképességben bízunk helyette. Az Ősi idegenek című tévéműsorból is ismert Nick Pope (az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának egykori alkalmazottja) szerint már a múltban is előfordult, hogy az idegen látogatók egyszerűen lekapcsolták, működésképtelenné tették a nukleáris fegyvereinket.

Az egyik legemlékezetesebb ilyen esetre 1980-ban került sor. Akkor két suffolki (délkelet-angliai) légi bázis közelében látott az amerikai légierő egyik tagja egy különös, fémes objektumot lebegni egy erdő fölött, majd más furcsaság is történt.

„A vonatkozó törvények miatt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy tároltak-e ott nukleáris fegyvereket, de a személyzet állításai szerint az ufóból kijövő fénysugarak hatással voltak az ott lévő fegyverekre”

– árulta el kissé körmönfontan Pope, hogy konkrétan milyen esetről is hallott azokból az időkből. Ebből vonta le azt a következtetést, hogy az idegenek folyamatosan szemmel tartanak bennünket, és remélhetőleg sohasem engednék, hogy atomfegyverekkel háborúzzunk.

„Mivel azonban Hirosima és Nagaszaki esetében sem léptek közbe, őszintén szólva, ez inkább a vallásokra jellemző spirituális vágy a részemről. Hiszünk egy felsőbb megváltásban, ám ezzel inkább csak a felelősséget próbáljuk elhárítani magunktól. De sem Isten, sem az idegenek nem fognak közbelépni, hogy megakadályozzanak egy nukleáris háborút, ez csak rajtunk múlik”

– jelentette ki végül Pope, teljesen realistán szemlélve a helyzetet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás