promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajban van Köllő Babett? Az ő pénzük is a csődbe jutott Sberbankban volt
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Köllő Babett persze nem esett pánikba, mert nekik aztán biztos vannak máshol is megtakarításaik.

Az MNB még múlt héten kedden sokkolta le a Sberbank magyarországi ügyfeleit, hogy végelszámolás indul a pénzintézetnél.

A Portfolio.hu is emlékeztetett rá, hogy az orosz bank ügyfeleit 100 ezer euróig kártalanítják, akár cégekről, akár magánszemélyekről van szó. Utóbbiaknak így nagyon nincs mitől tartaniuk, mivel ennél nagyobb megtakarításuk nem igazán volt a bankban.

A lap megemlítette, hogy a magánszemélyeket, vagyis azt a 61 ezer embert teljes mértékben kártalanítani tudják a 100 ezer eurós keretig. Közben 1000 - többségében vállalati - ügyfél azonban ennél több pénzt tartott a banknál (akiket a felső korlát összegéig szintén kártalanítanak). Az érintetteknek hitelezői igényt kell bejelenteniük a felszámoló cég felé.

Kiderült, hogy Köllő Babették is ott tartották a megtakarításaik egy részét:

„Tény, hogy érintve vagyunk az orosz érdekeltségű bank csődjében annyiban, hogy a családunk több számlát is vezetett náluk. Ugyanakkor bízunk az OBA-ban, vagyis nem aggódunk azon, hogy esetleg nem kapjuk vissza a számlákon bennrekedt összegeket”

- mondta a Borsnak luxusfeleség, akinek a férje rengeteg pénzt fektetett ingatlanokba, és hát ki van zárva, hogy máshol ne vezetnének számlát, így nem is estek pánikba.

Köllő hozzátette, hogy a pénz annyira nem is lényeg, csak ne legyen háború.

Tóth Vera és párja, Pauli Zoltán nagyobb bajban vannak, mivel nekik minden megtakarításuk az orosz bankban volt, így egyik napról a másikra pénz nélkül maradtak. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás