promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogyan vehetjük fel a harcot a félelmeinkkel? – Íme 3 tipp!
Borítókép:  Pixabay / Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindenkinek vannak félelmei és mindannyian máshogyan küzdünk meg velük - ez a három tipp azonban bárkinek segítségére lehet.

Gyakran előfordul, hogy a félelmeink felülkerekednek az érzéseinken és beködösítik a gondolatainkat, így pedig nem tudunk hatékonyan cselekedni vagy ésszerű döntéseket hozni. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne a félelmeink irányítsanak minket, hanem mi tudjuk terelni azokat?

Íme 3 tipp, ami segíthet a félelmekkel való megküzdésben:

1: Ne akard eltűntetni vagy figyelmen kívül hagyni őket!

Tartsd közel a barátaidat, de az ellenségeidet még közelebb. Ha megpróbáljuk elhessegetni vagy a szőnyeg alá söpörni a félelmeinket, csak erősebbé válnak. Helyette inkább próbáljunk meg közelebb kerülni hozzájuk, így idővel jobban megismerjük a felbukkanásuknak okát is. 

2: Gyűjtsd össze a félelmed okait és tedd tudatossá!

Tudd meg, hogy mitől is tartasz igazán és próbáld megtalálni a félelmeid gyökerét. Az ésszerű tények összegyűjtése szintén segít a félelmekhez kapcsolódó bizonytalanság csökkentésében. Jó technika például, ha papírra veted a gondolataidat.

3: Gondold végig a legrosszabb kimenetelt!

Talán butaságnak hangzik elsőre, pedig nem az. Ha el tudod képzelni az adott helyzet legrosszabb végkimenetelét, amikor a félelmeid valóra válnak, akkor szintén képes leszel új tervekkel és megoldásokkal előállni arra az esetre, ha bekövetkezne. Ez már önmagában is egy nagy megkönnyebbülés. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás