promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csonka András nehezen bírja a nyomást - elárulta hogyan tesz ellene
Borítókép:  YouTube.com/zshowtime (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész többféle módszert is alkalmaz a mindennap érő stresszel való szemben.

Színészként és közmédiában való szereplőként sem mindig fenékig tejfel az élet. Rengeteg elvárás, feladat és olykor feszes tempó is társul Csonka András munkájához, ami bizony gyakran szorongáshoz vezet. Mára megtanulta viszont, hogyan tudja kezelni a fojtogató érzést különböző módszerekkel. 

„Csodálatos érzés, amikor jól sikerül egy élő műsor vagy egy előadás, ugyanakkor az én munkám jókora stresszel jár. Nehezen kezelem a stresszt, korábban emiatt rövid ideig szorongásgátlót szedtem. Ezek nem drasztikus szerek, picit segítenek, de hamar abba is hagytam. A sport, az autogén tréning és az agykontroll is tud segíteni a mindennapi stressz leküzdésében, illetve pszichológushoz is jártam – árulta el Csonka Bandi, hozzátéve: manapság egyre elterjedtebb szakember segítségét kérni”

- árulta el Csonka Bandi.

De mi is az az autogén tréning és mire jó? Az relaxációs gyakorlat során egy betanult ''mondóka'' segítségével tudja lenyugtatni testét az illető, hiszen a tréning alatt összekapcsolják a gondolatokat a kellemes testi érzetekkel. Kitartó, mindennapos ismétlése olyan szinten megmarad, hogy később elegendő csupán a gondolatatát felidézni az adott mondatokat és segít ellazulni a technika. 

A műsorvezető egyébként egy mentális egészséget elősegítő kampányhoz is csatlakozott, ami a fiatalokra fókuszál. Szerinte ez rendkívül fontos napjainkban, mivel a serdülőknek szüksége van támogatásra az őket érő nehézségekben való megküzdéssel. 

„Nem mindenkinek adatik meg, hogy családi körben biztonságra leljen, márpedig ez nagyon fontos a kamaszkori bizonytalanságban. Mindannyian ismerjük ezt az életszakaszt. Ezzel a kampánnyal azt szeretnénk megmutatni a fiataloknak, hogy van kihez fordulni – újságolta a színész, aki bevallása szerint maga is küzd a szorongással.”

Ha szeretnél még több szorongásoldó technikát megismerni, akkor Bagdy Emőke videóját ajánljuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás