promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megható: Csonka András jótékonysági akciója hihetetlenül sikeres lett
Borítókép:  YouTube.com/ZShowtime (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghatódva látta Csonka Bandi, amikor az akció kezdeményezése után folyamatosan érkeztek a pénzadományok.

Futótűzként terjedt a közösségi médiában Csonka András megosztása, amiben egy fiatal fiú és családja segítségére sietve kérte az embereket, hogy adakozzanak. András 2004-ben ismerte meg az akkoriban 8 éves Ádámot, akit elgázolt egy autó, és ezért nyaktól lefelé lebénult. Azóta is tartották a kapcsolatot, és az előző év végén újra meglátogatta Bandi a családot. Ádám ma már 26 éves, okos, de sajnos ugyanabban a szobában fekszik már 18 éve mozdulatlanul.

Csonka András szerette volna felhívni az emberek figyelmét a család nehézségeire és a lehetetlen helyzetre, amivel nap mint nap kell szembesülniük. 

Posztjában leírta, hogy a szülők elváltak, az édesapa pedig egyedül az egész életét a fiának és egészséges bátyjának dedikálja, hiszen folyamatos felügyeletet igényel a tehetetlen fiú. Csonka András számára egy példakép ez a család: az összetartozás, az önfeláldozás, az áldozatkészség és a szeretet magasiskoláinak nevezte őket.

„Tizennyolc éve ismerem ezt a történetet, ami már akkor is nagyon megérintett, de akkor még nem volt közösségi média, hogy ekkora figyelmet kapjon a dolog. Sokkolt, hogy egy akkor nyolcéves kisfiút elgázoltak és nyaktól lefelé lebénult. Azóta 26 éves lett ez a fiatalember, még mindig ágyhoz van kötve, ápolásra, ellátásra szorul minden nap. A családja rengeteg mindenen ment keresztül, fel sem lehet fogni mennyi munka, mennyi erő, mennyi megpróbáltatás van mögöttük”

– mesélte Csonka András a 95.8 Sláger FM-nek. 

A jótékonysági akció kezdeményezése óta hatalmas sikereket értek el: már négy és fél millió forintot gyűjtöttek össze a felhívásnak köszönhetően. Bandi nagyon örül, hogy cselekvésre bírta a bejegyzése az embereket – eddig több, mint 3000-en osztották meg. 

Jó látni az összefogást, a segítőkészséget. Ezzel az egésszel ez is a célom volt, hogy rávilágítsak: járjunk nyitott szemmel, vegyük észre a körülöttünk lévő problémákat, legyünk együttérzőek és ha tehetjük, segítsünk!”

– szólt az emberekhez Csonka András. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás