promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Ki fogom deríteni, ki volt az!” - Az Omega tagja perelni fog
Borítókép:  RTL Klub
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elefánt nem adja fel, tovább fog küzdeni az Omega igazáért.

Úgy tűnik, négy év után végre pont kerülhet az Omega-együttes dallopási ügyének végére. Még régebben derült ki, hogy a zenekar Addig élj című slágere a Hulu egyik sorozata, a Future Man főcímdalaként lett felhasználva, azonban az Omega erre nem adott engedélyt. Most végre nagy előrelépés történt az ügyben, ugyanis Molnár György Elefánt megszerezte azokat az okmányokat, amelyekkel bizonyíthatja, hogy a dal az ő és Kóbor János szerzeménye.

„Nem volt egyszerű utánamenni a dolgoknak, de másfél hónap kemény munka után egy szerzői és jogvédő iroda kiállított egy angol nyelvű igazoló okmányt, úgynevezett certifikációt amely alátámasztja, hogy a dal a miénk. Ezt el is küldtem már a Hulunak, amely cég a sorozatot gyártja. Van egy kint élő barátom, ő segít intézni ezeket az ügyeket. Egyelőre nem reagáltak, biztos, hogy hosszú macera lesz, mire rendeződik a helyzet, de nem akarom annyiban hagyni. Nem a pénzről szól az egész, bár ha azt veszem, minimum 500 dollárt, azaz nagyjából 160 ezer forintot fizetnek az első alkalomért, amikor lejátsszák a sorozat elején a dalt, utána pedig már kevesebbet, de rendszeresen utalnak. Valaki ezt az összeget felvette, tehát jogtalanul szerzett hasznot a dalunkból. Ki fogom deríteni, ki volt az!”

- mondta a Blikk-nek Elefánt.

Bár a 2 évadot és összesen 26 részt megélt sorozat már lekerült a képernyőről, a zenész szerint ez nem változtat azon a tényen, hogy a széria alkotói visszaéltek az Omega nevével és tulajdonával.

„Nagyon bánt, hogy ellopják a dalainkat. Az elején nem érdekelt minket az egész, még az sem feltétlenül, hogy egy árva cent sem érkezik a tengerentúlról a szám után. Most, hogy Mecky már nincs, egyedül kell harcolnom, pedig ő nagyon tudott! Szép csendesen, hátulról végzett aknamunkát, és bár jó lenne, ha itt lenne, egyedül könnyebb harcolni, mert nem kell senkivel egyeztetni, gyorsabban lehet reagálni. Persze, ez a presztízsről és a kurázsiról szól, és már nem csak a sajátomért, hanem a barátomért is harcolok”.

Molnár György elmondása szerint az Addig élj fontos mérföldkő volt a zenekar életében, hiszen még azzal a keverővel készült el, amit 1972-ben Angliában vett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás