promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kovács Kati csak egyetlen esetben állna színpadra Zalatnay Saroltával
Borítókép:  YouTube.com/atvmagyarorszag (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kovács Kati elárulta, hogy soha nem voltak barátnők ZalatnaySaroltával és Koncz Zsuzsával sem. Van egy személy azonban, akinek a kedvéért színpadra állna a két énekesnővel. 

Kovács Kati 77 évesen is ragyog, kirobbanó formában van: fellépésekre jár és még mindig aktívan tevékenykedik a magyar könnyűzenében. A Táncdalfesztivál háromszoros győztese már Kossuth-díjat is kapott, ezentúl pedig rekordmennyiségű lemezeladással is büszkélkedhet. A fiatalok körében sem marad ismeretlen, hiszen fellépett már a Sziget Fesztiválon, ami pedig még meglepőbb: Christina Aguilera is feldolgozta már egy számát! 

De nem mindig úszott a sikerben az énekesnő, keményen meg kellett dolgoznia ugyanis az elismerésért. Kovács Kati exkluzív interjúban árulta el, hogy milyen küzdelmeken ment keresztül. Életének első szíven ütő kritikájában például megmondták neki, hogy ő nem tud énekelni.

„Itt cseng a fülemben most is kitörölhetetlenül. Azt mondták nekem, hogy ez a lány nem énekel, hanem csak ordít”

- mesélte Kovács Kati. 

Az énekesnő kiskorában nem is gondolt arra, hogy az éneklésből meg is lehetne élni. Habár énekelt mindenhol - az utcán és a fürdőben is egyaránt - nem tanították és nem képezték a hangját. Aztán egy iskolai évzárón lépett fel, ahonnan már csak egy lépés volt a Ki mit tud? vetélkedő. Az első füstbe ment terv után hatalmasat ugrott: egészen az év hangja kinevezésig szárnyalt. 1966-ban már a Táncdalfesztiválon indult a Nem leszek a játékszered című dallal, amit aztán meg is nyert. 

Azóta hosszú utat járt be Kovács Kati, fellépett már Ausztráliában, Amerikában, Afrikában és Ázsiában is, de valódi énjét mindvégig megőrizte: szerény és őszinte maradt. 

Kevesen tudják, de Karikó Katalin is nagy rajongója az énekesnőnek. A kutató egyszer azt nyilatkozta, hogy szeretné őt, Koncz Zsuzsát és Zalatnay Saroltát egy színpadon látni, de Kovács Kati csak egyetlen feltétellel teljesítené a kívánságát, mint ahogyan az kiderült: 

„Ha Karikó Katalin hív, jövök és odaállok Cini és Zsuzsa mellé a színpadra. Mi hárman soha nem voltunk barátnők, de ellenségek sem.”

Vajon ha látja majd ezt a kikötést a kutatóbiológus, elszánja magát a felkérésre?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás