promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: kísértetek járnak a bárban, ami egy régi templom helyén nyílt meg?
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyilkosság és tűzeset miatt van tele szellemekkel az épület? Megmagyarázhatatlan jelenségeket észleltek egy korábbi templom helyén.

Lisa Lawson Tampából azt mondja, hogy üzletét szellemek kísértik. A két vállalkozása, a Cerealholic Cafe és az Afterholic Speakeasy egy egykori templom épületén osztoznak.

Elmondta, hogy a januári ünnepélyes megnyitóra készülve először 2020 szeptemberében vette észre, hogy az épület kísértetjárta. Lent volt, amikor dörömbölést hallott fentről, és fordítva, de soha nem fedezte fel a zaj forrását.

Aztán dolgok tűntek el: volt, hogy letett valamit az asztalra, és elment, de mire visszatért, már hűlt helye volt.

Röviddel később Lawson azt mondta, a hiányzó tárgy ismét az asztalra került.

A biztonsági felvételek – tette hozzá – néha gömböket is tartalmaznak, amik a szellemekhez kapcsolódó lebegő fények. Azok a vásárlók, akik médiumoknak vallották magukat, elmondták neki, hogy látnak szellemeket.

De mi történhetett? Miért kísértik a bárt?

A történet szerint 1927-ben a szivarsztrájk idején a munkavállalók a gyártulajdonosokkal tárgyaltak. Megígérték, hogy befejezik a sztrájkot, ha kifizetik a munkásoknak a kimaradt időt. A tulajdonosok belementek, de a sztrájk szervezője eltette a pénzt, és a barátnőjével együtt elhagyta a várost.

Egy-két évvel később visszatértek, hogy megesküdjenek. A helyi templomot választották, ahol az alagsorban a gyártulajdonosok által felbérelt bérgyilkos megölte a leendő vőlegényt. Azóta kísérti a helyet.

A történet valószínűleg csak egy legenda, mert bár létezett a szivarsztrájk, de nem a munkavállalók és a gyártulajdonosok közötti konfliktus volt az oka, hanem a rasszizmus. A sztrájkolók szolidaritást mutattak két olasz bevándorlóval, akiket feltételezhetően rosszul ítéltek el gyilkosságért Massachusettsben. De nem találni gyilkosságról szóló feljegyzéseket a templomban.

1928-ban az újságok szerencsejáték-viszályról cikkeztek, aminek részeként egy embert lelőttek egy illegális kaszinóban, egy háztömbnyire a templomtól. Később a szintén egy háztömbnyire lévő orvosi klinikán halt meg.

Lawson elmondta, hogy a médiumok azt állítják, hogy más szellemeket is látnak: gyerekeket és egy papot, akik úgy tűnik, tűz áldozatai voltak – volt is egy tűzeset a templomban korábban, bár áldozatokról nem tudni.

A hír archívumok szerint egyházi iskolaként működött az épület először, és W.H. Clark tiszteletes vezette, akiről a templomot elnevezték. Az épület harmadik és negyedik emelete tűzesetben odaveszett, de nem találni jelentést az áldozatokról.

A tulajdonos mindenesetre figyelmeztet, hogy a szellemeket nem jó ötlet megsérteni, mert törni-zúzni kezdenek.

Forrás: Tampa Bay Times

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás