promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fekete párduc után tevét láttak csatangolni Kecskemét környékén – Mi a fene folyik Bács-Kiskunban?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A száraz síkságokat kedvelő növényevő jól bírja a nagy hidegeket is.

Miközben gőzerővel folyik a hajsza az ismeretlen helyről Magyarországra tévedt fekete párduc után, Bács-Kiskun megyében újabb egzotikus állat tűnt fel a szabadban.  A BácsHír nevű portálnak egy tevéről készült képet küldött be egy olvasó.

A kétpúpú állatot Kecskemét határában, a Ladánybenei út mellett fotózták le, amint sziklaszilárdan állt az élénk, hideg szélben. Egyelőre senki sem tudja, hogyan került oda, de valószínűleg ezt a lassú állatot könnyebb lesz befogni, mint a hetek alatt hatalmas területeket bejáró ragadozót.

Bács-Kiskun lassan a rejtélyek földjévé válik idehaza, hiszen a Kiskunsági Nemzeti Parkban pedig nemrég flamingók tűntek fel. Az ő jelenlétük azonban nem meglepő, alkalmanként felbukkannak Magyarországon, a megyei portál adatai szerint az 1910-es évek óta ez most 16. alkalommal fordult elő.

A Kiskunhalason megjelent fekete párducról mostanában nincs friss hír. Pár napja Szolnok és Újszász környékén készítettek róla videót, amely egyértelműen bizonyította, hogy nem az emberek szeme káprázik, hanem valóban a nagymacska csatangol az ország középső részén.

Both Zoltán vadállatbefogó eredt a nyomába, egyfajta modern Kittenberger Kálmánként, ám egyelőre ő sem akadt a ravasz ragadozó nyomára. A szakember egyébként úgy véli, az éhség hajtja a fekete párducot az emberek közelébe, de amúgy egyértelműen előnyben részesíti az erdőket a lakott területeknél.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás