promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Károly herceg békejobbot nyújt Harry hercegnek?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Károly herceg megdicsérte Harry herceg klímaváltozással kapcsolatos munkáját. Régen méltatta így a fiát, békülni szeretne?

A 73 éves Károly herceg támogató megjegyzéseket tett Harry és Vilmos hercegekről a fenntarthatóbb jövőért folytatott harcukkal kapcsolatban egy, a napokban megjelent terjedelmes esszében. Ezek a kijelentések a kettejük között évek óta tartó feszült kapcsolat ellenére érkeztek.

A megszólalása azért is meglepő, mert legutóbbi beszédében II. Erzsébet Károly herceget és a Vilmost is méltatta, viszont Harryről egy szót sem ejtett – írja a Us Weekly.

Sokan úgy látják, hogy Károly kedves szavai annak tudhatók be, hogy szeretné kibékíteni a családot, amolyan békejobbot nyújtott ezzel a fiának. Mindezt pedig azután tette, hogy Harry és Meghan Markle rengetegszer hozták kínost helyzetbe az uralkodó családot, akik a köztük lévő konfliktust inkább zárt ajtók mögött tartották volna.

A rossz viszony a 2020 januári bejelentésükkel kezdődött, miszerint kilépnek a királyi családból, majd az Egyesült Államokba költöztek. A pár olajat öntött a tűzre, amikor CBS-interjút készítettek 2021 márciusában a Meghannal szembeni rasszista bánásmódról és a palota támogatásának hiányáról.

Harry herceg azóta nem sokat találkozott a családjával, legutóbb a nagyapja, Fülöp herceg temetésén vett részt, amire egyedül érkezett.

 „Néha a családok egy különleges alkalmat vagy eseményt használnak fel arra, hogy maguk mögött hagyjanak olyan dolgokat, amelyek esetleg gondot okoztak. A családokban pedig nem szokatlan a civakodás”

 – mondja egy szakértő.

Erre pedig a királynő közelgő platina jubileumi ünnepsége, amire júniusban Angliában kerül sor a trónon töltött 70. évének tiszteletére, tökéletes alkalom lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás