promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt helyezik végső nyugalomra Damu Rolandot, a család egy feltétellel engedélyezi a nyilvános temetést
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bárki elmehet a temetésre, hogy elbúcsúzzon Damu Rolandtól, de a színész családjának van egy kikötése.

Az egész országot megrendítette a szomorú hír, hogy Damu Roland 47 évesen meghalt. A család hamarosan megkapja a kórházi papírokat, így nemsokára el tudják kezdeni szervezni a temetést. Mint kiderült, Roland még a kórházba kerülése előtt felkészült arra, ha nagy baj történne vele, és csak a nagynénjének mondta el a kívánságát, hogy hol helyezzék őt végső nyugalomra.

„A család Debrecenben akarja eltemetni, de a nagybátyámnak más kérése volt. Ő mindig azt mondta, ha egyszer meghal, szeretné, ha Budapesten helyeznénk végső nyugalomra. Ezt a kívánságát pedig mi teljesítjük. Roland korábban kijelentette, a nagyimat hatalmazza fel ennek intézésére. Ezzel pedig mindenki tisztában van. Nagyimra szinte az anyukájaként tekintett. Mamám is sokat segített neki, amikor szüksége volt rá. A rokonok egyelőre engem nem kerestek meg, de a mamám mondta, hogy őt hívogatják. Nem veszi fel senkinek a telefont, mert régóta nem ápoltak jó kapcsolatot. Mindent részletesen meg fogunk beszélni, vannak olyan dolgok, amikről még én sem tudok. A végső döntés nem az enyém, hanem a nagyimé”

- nyilatkozott a Bors-nak a 72 éves Éva néni unokája, István.

A férfi elmondta, hogy mindenkit szeretettel várnak majd a temetésre, aki méltó módon szeretne elbúcsúzni a színésztől, de a családnak van egy komoly kikötése.

„Nyilvánvalóan szívesen látunk majd mindenkit, aki szeretne méltó búcsút venni Rolandtól, de nem szeretnénk, hogy bármi probléma vagy konfliktus legyen. Aki a rosszindulatú megjegyzéseit kívánja megosztani, tegye otthon. Anyukám és Roland első unokatestvérek voltak együtt nőttek fel, így nekem unoka nagybátyám, de én mindig is nagybátyámnak tekintettem őt. Megérdemli, hogy szeretettel engedjük el”

A Bors megkereste Damu Roland kislányának, gyámját, Katalint is, aki a lapnak elárulta, hogy a színész gyermekének még nem mondták el, hogy édesapja meghalt.

„A hírekből tudtuk meg, hogy Maja édesapja elhunyt. Bár arról hallottunk, hogy nagy a baj, mégis meglepődtem, mert arra nem számítottunk, hogy ez ilyen hirtelen fog bekövetkezni. Hogy mikor fogja megtudni a kislány, hogy az apukájával mi történt, azt egyelőre nem tudom. De az biztos, hogy ez nem az én dolgom, az édesanyja feladata lesz. Ő fogja eldönteni, mikor jön el ennek az ideje. Sajnos a családból azóta sem keresett fel minket senki, pedig tudják a telefonszámunkat. Rosszulesik, mert Edina – még ha a kapcsolat meg is romlott az évek során – mégiscsak a mai napig Roland felesége, én pedig a gyermeke gyámja vagyok”

- mondta Katalin.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás