promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nővér elmondta, hogy Csollány Szilveszternek mennyi az esélye a túlélésre
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy Gergelyné Hajnalka ugyanígy műtüdővel győzte le a koronavírust.

Csollány Szilveszter olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász múlt hét elején került be a kórházba, miután megfertőzte a koronavírus. Az 51 éves sportolót először még Sopronban kezelték, de aztán az állapota romlása miatt át kellett szállítani Budapestre.

A tornászt jelenleg az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik.

A Blikk múlt héten számolt be arról, hogy Csollányt egy különleges géppel tartják életben. Az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lényegében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását, tehát jóval többre képes, mint a hagyományos lélegeztetőgép.

Mivel ez nagyon megterhelő a szervezet számára, csak fiatal, jó fizikai állapotú betegeknél alkalmazzák.

Egy tatai nővért, Nagy Gergelyné Hajnalkát is ugyanilyen beavatkozással mentették meg az orvosok. Őt 68 napig tartatták mélyaltatásban, és bár sok mindenen múlik, hogy vissza lehet-e hozni valakit, de Hajnalka úgy érezi, hogy Szilveszternek is sikerülni fog.  

„Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport. Mindenki érte van és mellette áll. Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani”

- idézte a nővér szavait a kemma.hu.

Az ápoló bár túlélte, tudja jól, hogy egy ilyen élmény után már sosem lesz 100 százalékos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás