promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Galla Miklós az ország Gollamjaként követeli a gyűrűt, és nyilvánosan vitázik Laár Andrással
Borítókép:  jegy.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Laár András felajánlotta Galla Miklósnak, hogy felváltva hordják a Karinthy-gyűrűt, de humorista csak magának akarja. Galla gyűrűhisztijére még a Szomszédnéni Produkciós Iroda is reagált.

Galla Miklós Karinthy-gyűrűjét még júniusban vonta vissza az MTVA, miután kiderült, hogy a humorista a színpadon mutogatta a nemi szervét a közönségének. Galla azóta is határozottan tagadja, hogy nyilvánosan meztelenkedett volna, és hónapokig levelezgetett és harcolt azért, hogy odaadják neki a gyűrűt.

Nemrég új fordulatot vett a történet, ugyanis Miklós gyűrűjét pályatársa, Laár András kapta meg, akivel együtt találták ki a legelső Laár pour Laár estet, a "Jelenetek egy Költő életéből"-t, amelynek előadó gárdájából alakult meg a L'art pour l'art Tarsulat. Az ország Besenyő Pista bácsija a közösségi oldalán, egy nyilvános posztban üzent Galla Miklósnak, és nagylelkűen felajánlotta neki, hogy osztozzanak a gyűrűn, és felváltva hordják azt minden hónapban.

„Ez a Gyűrű azt jelképezi, hogy az idáig egyoldalú kapcsolat kölcsönössé vált. A Nagy Karinthy jelzés képpen a Túlvilágról megjutalmazta humoros tevékenységemet, mintegy hitelesítve, és saját szellemi kisugárzásának körébe bevonva azt. Nos ennyi nekem elég is! A Gyűrű mint tárgyi valóság másodlagos számomra. Soha nem vágytam rá, nem gondoltam régebben, hogy ennek a díjnak én a várományosa lehetnék, hiszen a Rádiókabaréban csak párszor léptem föl, és ezt Ők adják....mindegy. Arra jutottam, hogy a magam részéről megmondom a Mikinek, hogyha akarja akkor én megosztom vele ezt a Gyűrűt, nem azért, mert azt gondolom, hogy Neki jobban járna, mint nekem, hanem pusztán csak azért, mert Neki jobban Kell, mint nekem. Ő láthatóan szenved attól a ténytől, hogy a Neki ítélt Gyűrűt egyszer csak visszavonták”

- írta a bejegyzésében Laár András.

Nem is kellett sokat várni Galla Miklós válaszára, de nem olyan visszajelzést fogalmazott meg, amilyet vártak volna tőle.

„Kedves Andris! Nagyvonalú felajánlásodat köszönettel elfogadom. Ezzel a mélyen emberi, mérhetetlen tisztességről árulkodó gesztussal visszamenőleg is hitelesíted azokat a színházi esteket, amelyeket együtt hoztunk lére, és azokat a dalokat, melyeknek a zeneszerzője én vagyok, a szövegírójuk pedig Te. (...) Egy kis igazítást azonban kérek: a gyűrűt végleg add nekem”

- írta a posztjában Galla, aki továbbra is azt bizonygatja, hogy nem meztelenkedett nyilvánosan, és egy véleménye szerint ”rágalmazó színészecske” akarja őt mindenáron lejáratni, hamisított bizonyítékokkal.

„De Andriskám, mi tehetségesek vagyunk! Mi, mind a ketten! Te meg én! Boruljunk egymás nyakába, és szépen add ide a Karinthy-gyűrűmet!”

- fogalmazott a humorista. A poszt azóta törölve lett.

Laár András közben a saját oldalán válaszolt Galla posztjára, melynek szövegét változtatás nélkül közlünk:

Kedves Miki!

Bevallom, elképesztett válaszod érthetetlenül csökönyös végkifejlete. Levelednek a meztelenkedés tagadására vonatkozó részét pedig most ugorjuk át...Maradjunk az érdemek taglalásánál.

Ezt a díjat vélhetőleg azért kaptam, amit a L'art pour l'art Társulat keretein belül műveltem, mert minden vicces figurám a Társulat égisze alatt született, és jutott el oda, ahol most tart. És ugyanez elmondható a Te humor pályádról is. Ebben a díjazásban tehát eszmeileg benne foglaltatik a Társulat egésze. Ebből következően úgy gondolom, hogy kibővíteném a Gyűrű hatókörét a Társulat többi tagjára is! Elsősorban említeném Dolák-Saly Róbertet, aki a Boborján!!! De emellett Naftalin Ernő és Leopold "Filmvetítő" Porondmester is. Mire ment volna Besenyő Pista Bácsi, Boborján nélkül? Tehát Robinak eszmeileg ugyanúgy járna ez a díj, mint minekünk. Továbbmegyek: Szászi Móni! Ő találta ki, hogy a meglévő figurákból csináljuk meg a Besenyő Családot!!! Amely végül is az igazi sikert hozta el a Társulat számára. Mire mentünk volna Te és én a Besenyő Család nélkül? Aztán Pethő Zsolt, aki átvette Margit szerepét a távozásod után, és egy egészen más, de mégis ugyanolyan érvényes, ugyanolyan sikeres karaktert formált belőle. És a Társulat egykori és mostani férfitagjai közül egyedül Ő tud táncolni....ja és a koreográfus is Ő!!! Ha igazságosak akarunk lenni, márpedig én szeretnék, akkor Zsolt is méltó lenne a díjra.

Ezért az idáig csak kettőnkre kiterjesztett "Vándor Karinthy Gyűrű" programot kiterjeszteném Dolák-Saly Róbertre, Szászi Mónira, és Pethő Zsoltra is. Ez úgy nézne ki, hogy január 1-én megkapnád tőlem a Gyűrűt, de február 1-én nem nekem adnád vissza, hanem a Robinak, aki tovább adná a Móninak március 1-én, aki áprilisban Zsolthoz továbbítaná. A Gyűrű (Drágaszág) így június elején kerülne vissza Hozzád, és akkor megint egy hónapig a Tiéd lehetne.

Ebből kitűnik, hogy nem tartom jogosnak azt az igényedet, hogy kizárólag magadnak követeld a Gyűrűt.

A meztelenkedésről pedig, elsősorban a Te érdekedben kérem, ne nyissunk vitát, ne vigyük el ezt az eszmecserét abba a kedvezőtlen irányba. Hiszen a fentebb leírtak, ettől a körülménytől függetlenül is megállják a helyüket.

Barátsággal:
Laár András

Laár András posztja azóta eltűnt, de a szöveget többen is lementették. A humorista ”Drágaság-missziójára” a Szomszédnéni Produkciós Iroda is felfigyelt, akik a saját Facebook-oldalukon kínálták fel a saját gyűrűjüket.

„Ha annyira kell az a Karinthy-gyűrű, én szívesen neked adom az enyémet. (...) Én a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagjaként, Tóth Szabolcs kollégámmal, 2014-ben kaptam Karinthy-gyűrűt. A Monty Python mellett, mondhatni a ti L’art pour L’art-os munkásságotok is hozzájárult ahhoz, hogy humorista lettem, és úgy vélem, hogy ez a mostani adok-kapok méltatlan hozzátok. Ezért döntöttem úgy, hogy felajánlom a saját Karinthy-gyűrűmet Miklósnak. (Komolyan!) Én úgy sem hordom, meg aztán vicces lenne, ha nem csak a Magyar Rádió osztogatna Karinthy-gyűrűket, hanem én is”

- írták a posztjukban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás