promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ne fürgyé’ le! – Napóleon jelszava is ez volt az ágyban
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fényt derítettek a francia császár hálószobatitkaira, és napvilágra került néhány kiábrándító tény.

Bonaparte Napóleon az önerejéből lett egyszerű katonából tábornok, majd 1804-től Franciaország császára. Irigyei és ellenségei az idők során számos hamis híresztelést terjesztettek róla, és ezek egy része a szexuális szokásaira, képességeire vonatkozott.

Andrew Roberts történész alaposabban is beleásott a témába, és a néhány éve megjelent életrajzi könyvében számos mítoszt sikerült megcáfolnia, illetve jó néhány érdekes tényre hívta fel a figyelmet.

„Úgy próbáltam bemutatni őt, mint senki más, hiszen többnyire Hitlerhez hasonló, ördögi természetű zsarnoknak és diktátornak állították be. Valóban zsarnok volt és diktátor, de nem ördögi, sőt inkább elbűvölő és vicces”

– mondta el a történész annak apropóján, hogy a könyvéből filmsorozatot készített a brit BBC. Roberts ebben rögtön megcáfolta azt az állítást, miszerint a császár alacsony lett volna. A maradványokból ugyanis könnyen megállapítható, hogy 168 cm magas férfi volt, ami a kor átlagának megfelelő.

A közönség elsősorban persze Napóleon szexuális életére kíváncsi, és a történész ezen a téren sem okoz csalódást. Érzékletesen festi le, hogyan vesztette el a fiatalember a szüzességét egy párizsi bordélyházban – no, nem azonnal, hiszen csak a negyedik prostituáltnál járt sikerrel, ami átlagon felüli gyámoltalanságra utal.

Később aztán belejött a dologba, és a feljegyzések szerint 22 szerelmi viszonya volt. Kedvenc foglalatosságát a partnerei is rendkívül élvezték, hiszen Napóleon imádta orálisan kényeztetni a nőket. A történész szerint ezt nem is rejtette véka alá, szűkebb körben folyton csak erről beszélt.

„A nőknek meghagyta, hogy az együttlétek előtt három napig ne mosakodjanak, mert a császár csak úgy élvezte, ha odalent volt egy kis szaga a szeretőinek. Ez tényleg alapvető volt számára”

– fedte fel Roberts, hogy a „ne fürgyé’ le” mozgalomnak már a jelen kor előtt is léteztek elkötelezett hívei. A szakember szerint mindezzel együtt Napóleon és első felesége, Joséphine nem voltak malacabbak a ma emberénél, aki a közösségi médiában ennél sokkal cifrább dolgokat is a többiek tudomására hoz.

A történész alaposan tanulmányozta a császári pár kapcsolatát a levelezésükön és egyéb dokumentumokon keresztül, így sikerült egy közkeletű tévhitet is megcáfolnia. A történet szerint egyszer Napóleon így utasította vissza vágyakozó feleségét:

„Ma este ne, Joséphine!”

Mint kiderült, az eset éppen fordítva történt, a fülig szerelmes és állandóan a neje után (is) vágyakozó császárt hűtötte le így a felesége. A tények elferdítésében természetesen ismét Napóleon ellenségei játszották a főszerepet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás