promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leállt a Facebook, ezért Baukó Éva magához nyúlt
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Baukó Éva elárulta, mivel ütötte el az időt, amíg a Facebook helyreállt. Közben Mark Zuckerberg üzent az embereknek.

Hétfőn késő délután váratlanul leállt a Facebook, a Messenger, az Instagram, és a WhatsApp az egész világon, amit egy komoly hálózati hiba okozott.

A problémát csak hét órával később tudták elhárítani a mérnökök, és Mark Zuckerbeg azonnal üzenetet is küldött az embereknek.

„A Facebook, az Instagram, a WhatsApp és a Messenger most már újra működik. Sajnálom a mai zavart. Tudom, mekkora szerepe van a szolgáltatásinknak abban, hogy kapcsolatot tarthassatok azokkal, akik fontosak számotokra”

A leállás természetesen komoly hatással volt a cég részvényeire: több, mint 5 százalékot estek, ami azt jelenti, hogy a Nasdaqon jegyzett részvény árfolyama 335 dollárról 323 dollárra esett vissza.

Az Index azt írja, hogy a Facebook piaci kapitalizációja – amely alapján a világ hatodik legnagyobb cége – 967 milliárd dollár volt pénteken, míg hétfő estére – a leállás miatt – 913 milliárd dollárra esett. Ez azt jelenti, hogy 54 milliárd dollárral, vagyis nagyjából 16 560 milliárd forinttal zuhant a Facebook értéke, amely megközelítőleg az egyharmada a tavalyi magyar GDP-nek, amely a Világbank adatai szerint 155 milliárd dollár volt.

A leállást miatt persze Zuckerberg vagyona is megsínylette: a Facebook atyja 7 milliárd dollárt veszített emiatt, persze így is csaknem 121 milliárdos vagyonnal rendelkezik.

A világon mindenhol örültek, mikor végre visszakapták a Facebook-ot, és a többi szolgáltatást, de természetesen voltak olyanok is, akiket egyáltalán nem érintett meg ez a néhány órányi leállás. Baukó Éva a Bors közösségi oldalán feltett kérdésére frappáns válasszal reagált.

„Bors: Ti mit csináltatok, amíg nem volt Facebook?

Baukó Éva: Maszturbáltunk”

A modell ezt nyilván csak viccnek szánta, ezzel is érzékeltetve, hogy a Facebook egyáltalán nem egy létfontosságú dolog, és anélkül is vígan el lehet tölteni egy hétfő estét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás