promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott a Buckingham-palota legnagyobb titka, hajtóvadászat indult a tettes ellen
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Már javában keresik a tettest, aki kiszivárogtatta a nagy titkot II. Erzsébettel kapcsolatban.

Ugyan eddig is nagyjából ismert volt, mi várható Nagy-Britanniában II. Erzsébet halála után, de egy eddig ismeretlen tettes miatt most kiszivárgott a pontos menetrend, amit féltve őrzött hét lakat alatt a Buckingham-palota.

A Daily Mail azt írja, hogy a palota hajtóvadászatot indított a szivárogtató ellen, de eddig nem sikerült nyomra bukkanni.

A ”London Bridge” kódnevet viselő tervben az áll, hogy a királynő halála után haladéktalanul feketére változik az uralkodóház holnapjának háttérszíne, félárbócra eresztik az összes brit zászlót, majd ezt követően Boris Johnson miniszterelnök és Károly herceg szól a nemzethez.

A tíznapos gyász pontos menetrendjét alább olvashatjátok:

  • A királynő halálának napján először a kormányfőt értesítik, majd a nyilvánosságot is egy hivatalos közleményben. A zászlókat félárbocra eresztik, majd a miniszterelnök és Károly herceg is beszédet mond.
  • A gyász első napján Károlyt királlyá nyilvánítják.
  • A második napon a királynő testét a Buckingham-palotába szállítják át.
  • A harmadik napon az új uralkodó, Károly megkezdi körútját az Egyesült Királyságban, végigjárva Angliát, Skóciát és Wales-t.
  • A negyedik napon Károly Észak-Írországban fogadja majd a részvétnyilvánításokat.
  • Az ötödik napon a királynőt felravatalozzák a Westminster-palotában.
  • Az ötödik és kilencedik nap között a királynő koporsója a ravatalon fekszik majd, a nép a nap 23 órájában róhatja le kegyeletét.
  • A tizedik napon lesz a királynő temetése a Westminsteri apátságban. Aznap két percre megáll majd az élet az egész királyságban. Ezt követően a koporsót II. Erzsébet végső nyughelyére, a Windsori kastély kriptájába szállítják majd, ahol férje, Fülöp herceg mellett helyezik örök nyugalomra.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás