promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragikus baleset! Levágott fejű kobra marta meg a séfet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kígyómarások évente több mint 100 ezer ember halálát okozzák. A ritka finomságot készítő séf azt hitte, biztonságban van, ha levágja az állat fejét.

Dél-Kínában ritka finomságnak tartják a halálos mérgű köpködő kobra húsából készült levest. A Foshanból származó Peng Fan büszke volt rá, hogy étlapján megtalálható az egzotikus fogás. Nemrég azonban szerencsétlen tragédia történt az étel elkészítése közben. 

Miután levágta az indokínai köpködő kobra (másnéven sziámi kobra) fejét, a séf 20 percet töltött a leves elkészítésével, majd elkezdte rendbe tenni a konyhát. Takarítás közben felkapta az állat fejét, hogy kidobja a szemetesbe, amikor az hirtelen megharapta.

A köpködőkobrák marása rendkívül veszélyes.

Mérgük neurotoxinokat tartalmaz, így 30 percen belül halált okozhat, és bár rendelkezésre áll ellenanyag, az áldozatnak azonnal be kell adni, hogy életben maradjon.

A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a férfin. Csak az ellenszérum menthette volna meg, azonban kifutottak az időből

– írja a Mirror.

„A kígyó, amelynek levágták a fejét, gyakorlatilag halott volt, ezen állatok reflexei azonban akár haláluk után órákkal is működhetnek” 

– mondta Yang Hong-Chang, kígyószakértő, rávilágítva, hogy milyen tragikus baleset történt.

Egyes országokban – köztük Kína bizonyos részein – úgy vélik, hogy a mérges kígyóhúsnak mágikus, gyógyító hatása van, ezért ezeken a helyeken előszeretettel fogyasztják ezeket az állatokat, ami az elmúlt évtizedekben számos faj kihaláshoz vagy veszélyeztetetté válásához vezetett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás