promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: időutazók zavarták meg a tévéadást, és olyan dolgot jelentettek be, amire senki nem is számított - ez volt minden idők egyik legfurcsább kísérlete
Borítókép:  Kristian Egulend / Unsplash.com
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meghökkentő élményben lehetett része annak, aki épp nézte a tévét. De vajon tudták utána, hogy mit láttak igazából?​

Első blikkre ijesztő dolog történt a tévében, és nehéz is volt bárhová rakni az időutazás elismerését.

Különös betoldás szakította meg a reklámblokkot 1989. október elsején 0 óra 1 perckor, a tévéadás ugyan folyt tovább, mégis egy a narratívából kiszóló nő jelent meg a képernyőn, egy olyan felütéssel, hogy ne ijedjetek meg.

Pontosan így hangzott a teljes szöveg:

“Kérjük, ne ijedjen meg! Ez az első kísérlet arra, hogy üzenetet küldjünk az időben. Ezt a kísérletet a first direct támogatja, hogy megünnepelje 21. évfordulóját. Most 2010-et írunk. Hogy a first direct méltó ünnepelhessen, visszatértünk indulásának évébe. Most pedig folytatódjon a műsor, minden jót kívánunk Önöknek és sok boldogságot a további életükben!”

És így jelent meg a tévében a reklám, ezt látták azok, akik épp tévét néztek ebben a bizonyos időszakban, ilyet még biztos, hogy nem láttatok:

Más időutazós kontentektől eltérően itt egy utólag bevallott médiahekkről volt szó Nagy-Britanniában, bár erről nem mindenki értesült a reklám leadása után sem. Az akció pedig az utólagos elmondások szerint elképesztően bevált, hiszen a reklámot finanszírozó vállalat, a First Direct bank a reklám után több mint ezer hívást kapott, majd a következő év végére már 60 ezer ügyfelük volt.

A reklám tehát nagyon bejött.

Ugyan ez az eset már több mint 30 éve történt, az időutazással operáló kontentek azóta is fénykorukat élik, a több százéves képeken az Apple csúcstermékét, az iPhonet kereső userek mellett a TikTok-on nagyon népszerűek a magukat időutazónak beállító figurák is, akik azt mondják,

hogy visszajöttek, hogy minket figyelmeztessenek az elkövetkező évtizedek eseményeire. Róluk már ebben a cikkben bővebben is írtunk.

(via Urbanlegends.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás