promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Részegen vezetett, három keréken – naná, hogy bevonták a jogsiját
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A sofőr nekiment egy falnak, úgy vesztette el a kocsija egyik kerekét, aztán továbbhajtott.

Egy 33 walesi férfinek nehéz napja lehetett a közelmúltban. Az illető minden utcai járókelőt meglepett azzal, hogy nemcsak részegen vezetett, de azután is elszántan nyomta a gázt, hogy elvesztette a kocsija egyik kerekét.

A szigorú bíróság mindezek miatt 30 hónapra eltiltotta a vezetéstől. A sofőrt a rendőrség állította meg, és miután észlelték az ittas állapotát, természetesen azonnal kiszállították az egyébként is használhatatlanná vált Saab kocsijából.

A vizsgálat megállapította, hogy nagyjából 5 kilométert haladt három keréken, ami dicséretes teljesítmény tőle és a járgánytól is. A kereke egyébként attól tört ki, hogy a kocsi nekiment egy falnak, de az elszánt walesit mindez nem akadályozta meg a továbbhaladásban.

A pórul járt kerék a baleset helyszínén maradt, a hatóságok később ez alapján tudtak visszakövetkeztetni a történtekre. A járművezetőnél a szonda 103 mg-os alkoholértéket mutatott, miközben a megengedett határérték 35 mg.

Annyi becsület végül volt a fiatal férfiban, hogy a bíróságon elismerte a veszélyes vezetés tényét, amiért azt a bizonyos 2,5 éves eltiltást rótták ki rá. Nagy kérdés, hogy valóban emlékezett-e a későbbiekben arra, mi történt vele pontosan az ominózus napon.

Ráadásként egyébként 26 heti börtönt is kapott – volna, de ezt 18 hónapra felfüggesztette a mégiscsak engedékeny bíróság. A vétkesnek tehát ennyi ideig nem szabad újra lerészegednie, illetve ha mégis megteszi, aligha kellene a volán mögé ülnie.

Az ítélet indoklásában elhangzott az a nyilvánvaló tény, miszerint kizárólag a vakszerencsén múlt, hogy senki sem sérült vagy halt meg, miközben az ittas sofőr kilométereken át azt sem tudta, merre hajt éppen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás