promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mikor érdemes a legjobb Apple MacBook-ot beszerezni?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy olyan világban, ahol az Apple szinte évente frissíti MacBook kínálatát, nem mindig lehetséges a legújabb és a legjobb termék megvásárlása. A közeljövőben mindig lesz egy újabb, erősebb modell a piacon. Az Apple nemrég jelentette be a 13 hüvelykes MacBook Pro-t. Az új eszköz néhány frissítést és fejlesztést tartalmaz, amelyek ösztönözhetik az embereket arra, hogy megvásárolják. Az alábbiakban ezt a modellt vizsgáljuk meg annak érdekében, hogy a felhasználó eldöntse, valóban érdemes-e a legújabb készüléket megvásárolnia.

Az Apple Silicon mindent visz?

A szakértők szerint egyértelmű, hogy az Intel-alapú számítógép vásárlása nem a legjobb megoldás. Az Apple átváltása az Apple Silicon-ra - amely tulajdonképpen egy chip és a Mac rendszerben az elmúlt 14 évben használt Intel processzorokat váltják fel - és végül a magasabb kategóriájú Mac számítógépek AMD grafikus processzorait is lecserélik. Windows rendszereken is kitűnően fut – egyértelműen minden MacBook jövője, és jobb, ha várunk, ha 16 hüvelykes MacBook-ot szeretnénk.

Ugyanez vonatkozik a MacBook Air-re is. Sok pletyka terjed az új MacBook Airről, amely az M1 chip utódját fogja tartalmazni. Erősebb és vékonyabb lesz, mint azt valaha gondoltuk volna.

Miért jobb a MacBook Pro, mint az Air?

A MacBook Pro kissé eltérő kialakítású és megjelenésű, mint az Air, valamint néhány kiegészítő funkcióval van ellátva, például érintőképernyővel. Ugyanakkor a kettőnek ugyanaz a processzora. A fő különbség az, hogy a Pro ventilátorral rendelkezik (az Air ventilátor nélküli), ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig képes elviselni a nagy terhelést anélkül, hogy meg kellene szüntetni teljesítményét. Azonban ez a különbözőség alig észrevehető használat közben. Azt vegyük figyelembe, hogy az almás cég termékei drágák, egy MacBook Pro-ért majd félmillió forintot kell kipengetnünk az online áruházakban.

Varázslatos Apple MacBook billentyűzet magyar nyelven

Ez a klaviatúra szó szerint kezünkhöz passzol. A Magic Keyboarddal gyorsabban és hatékonyabban végezhetünk el minden feladatot. Korrekten, kényelmesen és csendesen gépelhetünk rajta az esztétikusabb mechanizmusnak köszönhetően. A Touch Bar mindig az éppen legjelentősebb parancsokat teszi hozzáférhetővé – amivel sok időt és billentyű­nyomkodást kerülhetünk el.

Touch ID – mindent egy érintésre!

A MacBook-ot egyetlen érintéssel lezárhatjuk, illetve feloldhatjuk. Ujjlenyomatunk segítségével a jelszó többszöri beírása nélkül kölcsönözhetünk filmeket, vásárolhatunk applikációkat, vagy férhetünk hozzá például a védett dokumentumokhoz és rendszer­beállításokhoz. Abban az esetben, ha Apple Pay-jel vásárolunk terméket online, és a Touch ID-t használjuk,

a szolgáltatás automatikusan kitölti a szállítási és számlázási adatokat, a bankkártyánk adatait azonban nem fogja megosztani.

Szupergyors vezetéknélküli hálózat

A Wi Fi legújabb generációja nemcsak sebes, hanem akkor is stabil kapcsolatot biztosít a MacBook készüléknek, amikor újabb és újabb okoseszközök csatlakoznak ugyanarra a hálózatra. Az adatátviteli sebesség 1,2 GB/s.

Thunderbolt / USB 4

Ultranagy sávszélesség és páratlanul sokoldalú opciók. Adatátvitel, töltés, videokimenet, a Thunderbolt mindent megold ugyanazon a kapcsolódási porton keresztül. Az Apple MacBook-on pedig kettő van belőle.

Döntés előtt…

Megéri az új Apple MacBook Pro 13? Ha kezdő tartalomkészítők vagyunk, illetve olyan szakember, akinek nincs szüksége a lehető legnagyobb teljesítményre, ez esetben igen.

Lenyűgöző, tartós teljesítménye és hosszabb akkumulátor - élettartama indokolja, hogy ennél a modellnél tegyük le a voksot.

Az Apple rengeteg fejlesztést vezetett be az új 13 hüvelykes MacBook Pro-n, de ezek többsége a magasabb árú típusokon található. Akik jobb teljesítményre vágynak, és megengedhetik maguknak, hogy beszerezzék a 16 hüvelykes MacBook Pro-t a The Verge magazin szerint, inkább „szerezzenek be egy nem Apple-számítógépet”, például az új Surface book 3-at vagy a Dell XPS 13 laptopot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás